Vad kan man förvänta sig?

– Det kommer spelas otroligt bra julmusik med låtar som jag älskar, låtar som du aldrig har hört förut samt de klassiska jullåtarna i ny tappning. Vi har också fyra av Sveriges absolut bästa musiker med oss i livebandet. Förutom julmusik bjuder vi på bjussiga personliga stories, humor och god mat. Det blir en härligt varm, rolig, rörande och lite knäpp kväll.

Varifrån kommer idén?

– I korta drag handlar det om att jag befinner mig på en plats i livet där jag inte kan turnera som innan jag hade småbarn. När jag fick frågan om att skapa något på Hamburger Börs ville jag göra det under förutsättningarna att det bara ska vara kul. Jag ska kunna vara en sönderstressad småbarnsmamma och kliva in i en varm och härlig miljö.

– Att få göra showen tillsammans med någon som har en kärlek och nyfikenhet till artisteriet och en livspositiv energi kändes perfekt. Därför var min raka instinkt att göra det med Tareq. Responsen var chockad. ”Menar du kocken? Att han gör menyn och du sjunger?” Nej, att han sjunger och vi gör showen tillsammans.

Varför Tareq Taylor?

– Jag träffade Tareq för exakt ett år sedan när jag sjöng för honom i Secret Song. Vi gick ut och käkade middag efter och jag slogs av att hans livsåskådning var så härlig och att man får vara sig själv i hans närhet. Sedan sjunger han också riktigt bra. Det visade sig när han var med i Masked Singer att han har mycket längtan, hopp och passion om att sjunga. Men han har aldrig vågat satsa på drömmen som artist.

– När jag ringde honom i april trodde jag aldrig att han skulle vilja. Men han har gått all in och rensat hela sitt december-schema för detta. Det är en så rolig process att skapa något som aldrig har gjorts förut. Att få se en 53-åring debutera på scen, när sjutton händer det?

Är ni peppade inför premiären?

– Allt är lustfyllt men lika läskigt. Men vi är på en legendarisk krogkonstscen, så är det någonstans Tareq känner sig hemma så är det inför folk som äter. Jag själv är van vid en tyst och allvarlig konsertsal där jag får fokusera på sång. Nu får jag också vara tokig, skratta och vara mig själv i alla andra avseenden än bara genom att sjunga.