Peg Parnevik

Under 2023 tog Peg Parnevik klivet ut på de stora scenerna och landade i sin rätta artistiska profil. Hon spelade bland annat på Lollapalooza och turnerade över hela Sverige. Sedan debuten 2016 har hon kammat hem både en Grammisnominering och P3 Guld-pris och hennes musik har streamats flera hundra miljoner gånger. För egen del skriver hon numera musik på svenska och Pegs tolkning av Ellen Krauss The Wedding – den känslosamma kärleksförklaringen till en framtida livspartner som hon framförde under säsongspremiär av Så Mycket Bättre i höstas – närmar sig i skrivande stund 14 miljoner streams. Med full fokus på musiken, låtskrivandet och framför allt liveshowen vill nu Peg visa vem hon är, en gång för alla. För att citera henne själv ”Kom till ett gig så ska jag visa er vad jag går för.”

Plats: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14, lördag 6 april, på scen kl 20.00.

Isaac Grünewald, Frukosten, före 1925, Göteborgs konstmuseum.

Isaac Grünewald, Frukosten, före 1925, Göteborgs konstmuseum.

Hossein Sehatlou

Ny Konst

I utställningen Ny Konst. Charlotte Mannheimer och modernismens intåg i Göteborg presenteras ett urval av Mannheimers verk i sällskap av nordiska modernister som Isaac Grünewald, Sigrid Hjertén och Jean Heiberg på Göteborgs Konstmuseum. Konstnären, kulturprofilen och mecenaten Charlotte Mannheimer hade stor betydelse för modernismens genombrott i Göteborg, men har förblivit anonym i konsthistorien. "Charlotte Mannheimer är en doldis i konsthistorien, men hade en avgörande roll för att sprida modernismen i Göteborg under 1910- och 20-talen. Hon engagerade sig för den radikala konsten, omgav sig av en ung generation av konstnärer och bidrog till att bygga upp ett rikt konstliv i staden", säger Patrik Steorn, museichef vid Göteborgs konstmuseum. I utställningen presenteras 32 konstnärer med ett 60-tal verk. Majoriteten av dessa ingår i Göteborgs konstmuseums egen samling och ett flertal av verken har sällan visats för allmänheten.

Plats: Göteborgs konstmuseum, Götaplatsen, vernissage med invigningstal lördag 6 april, kl. 14, utställningen pågår till och med 27 oktober 2024.

Gerd – svenska stjärnskottet snart på Nefertiti.

Gerd – svenska stjärnskottet snart på Nefertiti.

Pressbild

GERD

Svenska stjärnskottet GERD släppte sitt efterlängtade debutalbum i början av mars i år. Med vårturnén Meet Me In The Blue planerar GERD att ”svepa åskmoln över oss och ta oss ut på en känslomässig berg- och dalbana genom sin musikaliska värld”. Hittills i år har nykomlingen från Karlstad vunnit Framtidens Artist på P3 Guld, levererat en magisk konsert med Svenska Kammarorkestern följt av uppträdanden på Tysklands Ina’s Nacht, Reeperbahn Festival och Late Night Berlin. Nu står GERD redo att erbjuda hemmapubliken en upplevelse genom mörker och ljus under sin första soloturné.

Plats: Nefertiti, Hvitfeldtsplatsen 6, lördag 6 april, på scen kl. 19.00. 

Otto Knows firar påskdagen på Trdägår'n.

Otto Knows firar påskdagen på Trdägår'n.

Pressbild

Otto Knows

Otto Knows har varit aktiv sen 2010 och blivit en av Sveriges främsta DJ:s och populär musikexporter. 2014 slog Otto igenom stort med megahiten Million Voices och bland annat spelat på berömda platser som Miami, Ibiza och inte minst musikfestivalen Tomorrowland. Otto blev redan i ett tidigt skede signerad av Sebastian Ingrosso på hans skivbolag Refune Records och efter det har karriären gått med rekordfart, inte minst med hitlåten Back Where I Belong som han gjorde tillsammans med barndomskompisen AVICII, samt remixen av Håkan Hellströms Din tid kommer snabbt. Nu landar Otto Knows i Göteborg för en exklusive spelning på påskdagen!

Plats: Trädgår’n, Nya Allén 11, söndag 31 mars, kl. 22.00–03.00.

Christian Gabel kör ett exklusivt 1900-dj set på Skeppet GBG där han mixar musik och ljud från vinylskivor med slitna gamla bandinspelningar.

Christian Gabel kör ett exklusivt 1900-dj set på Skeppet GBG där han mixar musik och ljud från vinylskivor med slitna gamla bandinspelningar.

Pressbild

1900 – Förhandslyssning och releasefest

1900 släpper ny musik för första gången på 8 år. För att fira det nya albumet Kontragarde bjuder de in till en exklusiv förhandslyssning. För den som vill finns möjligheten att köpa albumet på vinyl, innan det har släppts i butik eller finns att streama. Under kvällen kommer Christian Gabel köra ett exklusivt 1900-dj set där han mixar musik och ljud från vinylskivor med slitna gamla bandinspelningar på en gammal rullbandare, lite effekter och kanske nåt instrument med passerat bäst-före-datum. Kvällen avslutas med att Olof Heinö, från klubben Ekvatorbaren, kör ett vinylset med tropiska rytmer och tongångar speciellt anpassade för denna afton.

Plats: Skeppet GBG, Sjömanskyrkan, Amerikagatan 2, torsdag april 11, kl. 20.00–23.59.