Inbrott. Råsunda kyrka fick oönskad påhälsning. Kyrkoherde Niklas Lång hoppas att iakttagelser gjorts som kan hjälpa polisen framåt. Foto: Göran Ridnert

Inbrott i Råsunda kyrka i natt

Tjuvar bröt sig natten till torsdagen in i Råsunda kyrka. Kyrkoherde Niklas Lång hoppas att någon har sett eller hört något och kan hjälpa polisen.

  • Publicerad 17:52, 21 jan 2021

Personalen gjorde upptäckten när de kom till jobbet på torsdagsmorgonen.

Kyrkportarna till Råsunda kyrka och flera dörrar hade brutits upp.

En mängd teknisk utrustning som bland annat används till musik hade stulits.

– Det är mycket sönderbrutet och det kommer att kosta en del. Men jag vill ändå lugna folk med att det man var ute efter var teknisk utrustning, man har inte vanhelgat kyrkorummet, säger Niklas Lång, kyrkoherde i Råsunda kyrka.

Teknisk undersökning

Polisen har varit på plats under dagen för en teknisk undersökning.

– De tar det verkligen på stort allvar och det är vi tacksamma för.

Niklas Lång uppmanar den som sett eller hört något som kan kopplas ihop med inbrottet att höra av sig till kyrkan eller till polisen.

– Det bästa vore om tjuvarna lämnar tillbaka det som stals. Kanske har någon gått förbi och sett en bil eller något annat här, i så fall vill vi gärna att man berättar det så att polisen kan utreda det ordentligt, säger Niklas Lång.

Han säger att söndagens gudstjänst kommer att äga rum som vanligt.

Senast kyrkan drabbades av inbrott var 2003, berättar Niklas Lång.

– Det här känns väldigt tråkigt och vi hoppas det inte är ett trendbrott vi ser. Det är naturligtvis alltid provocerande och frustrerande och mycket känslor när sådana här saker drabbar en kyrkobyggnad som är en symbol för trygghet för så många människor.