Inför rätta. På onsdagen hålls rättegången mot Peter Lundgren (SD) i Jönköpings tingsrätt. Foto: Riksdagen/Fotograf Patrik Svedberg

I dag startar rättegången mot Peter Lundgren (SD)

Han ska ha fört in en hand innanför bh:n på en partikollega på ett hotell i Nacka. I dag startar rättegången mot EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD).

  • Publicerad 06:00, 14 okt 2020

Våren 2018 var det fest på ett hotellrum i Nacka, och SD-politikern Peter Lundgren ska ha blivit minst sagt närgången mot en partikollega.

Han åtalades i november i fjol misstänkt för sexuellt ofredande alternativt ofredande. I dag, onsdag, startar rättegången i Jönköpings tingsrätt.

Enligt åtalet ska Peter Lundgren ha dragit ner partikollegan i sitt knä, fört in händerna under hennes bh, tagit på hennes bröst och och sagt ”ge mig en puss”, samtidigt som han klämde fast henne med sina ben.

Berättade i video

Händelsen uppmärksammades redan under valrörelsen till EU-parlamentet. Lundgren gick då, tillsammans med den aktuella kvinnan, ut i en video och berättade om händelsen efter att den blivit känd.

Frågande till åtalet

Peter Lundgren har tidigare också ställt sig frågande till att händelsen fått ett rättsligt efterspel.

– För mig har det stått klart från allra första stund att detta inte är en fråga för svenskt rättsväsende, en hållning jag vidhåller även nu, när vittnesmål inkommit men också efter förhör med målsägande. Inga oegentligheter har helt enkelt skett, skrev han i samband med åtalet i ett mejl till Mitt i.

Ansvarig åklagare har i ett pressmeddelande meddelat att hon inte lämnar några kommentarer om ärendet innan rättegången.