När Christina Alvelin inte sitter på stadsdelskontoret i Västra Göteborg är chansen stor att man hittar henne hemma i sin och Angela Aylwards källare hemma på Hisingen.

Där har de nämligen byggt upp en egen musikstudio för sin duo Glendas, som släppte sin första singel 2016.

Deras nyinspelade låt "Hisingen" är både en hyllning till hemtrakten och en motkraft till det allt hårdare klimat som syns runt om i staden, inte minst på Hisingen.

– När media skriver om kriminella gäng och ökat våld skapas det lätt en oro och en rädsla hos människor, som begränsar dem. Vi ville skriva låten för att sprida glädje så att det negativa inte får fäste, säger Christina Alvelin, som skriver texterna medan Angela Aylward sjunger.

LYSSNA PÅ LÅTEN HÄR

Hon har själv sina rötter på Hisingen, något hon alltid varit stolt över.

– Här finns både en stor expansionskraft och ett otroligt engagemang.

Byter jobb

Nolviks strand och Backaplan finns med bland textraderna i Glendas hyllning till Hisingen, som de i låten beskriver som sitt hjärtas ö.

Själv promenerar Christina Alvelin gärna i frihamnen, känner lugnet i Säve eller pulsen runt Saluhallen vid Vågmästareplatsen.

I samband med att stadsdelsnämnderna avvecklas efter årsskiftet kommer hon även att ha sin arbetsplats på sitt hjärtas ö, då hon lämnar västra Göteborg till förmån för att leda socialförvaltningen Hisingen.

– Jag har trivts bra i väster, men det känns väldigt roligt att få börja jobba på Hisingen.