Förlaget som gett ut Eva de Rons debutroman marknadsför "Av djävulen utvald" som en skräckroman. Där är författaren själv inte helt överens.

– Jag ser den mer som en rysare, säger hon som gillar psykologiska thrillers.

– Det är en speciell story. Udda och inget som jag har läst själv.

Jo, det är hennes debutroman. Men debuterade som författare gjorde hon redan som 15-åring.

– Som alla tjejer i den åldern var jag intresserad av hästar. Jag fick en hästhistoria publicerad i pocket. Ridningen har jag inte upprätthållit, men jag har alltid vetat att jag skulle skriva.

Livet kom emellan med karriär och barn. Så först 2020 var det dags. Historien hon gått och värkt på skulle äntligen sättas på pränt.

– När jag väl började skriva gick det snabbt. Jag blev klar på kanske tre, fyra månader, säger hon som fick napp på det första förlaget hon skickade boken till.

– Efter det har det varit full rulle med förlaget.

Handlingen i "Av djävulen utvald" är förlagd till Göteborg.

– Det kom naturligt. Men jag har medvetet inte skrivit ut några adresser, säger Eva de Ron som bland annat rör sig i Haga- och Vasastanmiljöer.

Nu har hon påbörjat arbetet med sin andra roman, en fristående fortsättning med huvudkaraktären Clara återigen i centrum.

– Men den här gången är handlingen förlagd inte bara i Göteborg utan också i Languedoc, i sydöstra Frankrike.

– Alla karaktärer är något jag har grunnat på och har kommit till mig som i en film. Jag jobbar inte med synopsis. Det är en charm att inte veta vad karaktärerna hittar på. De kan ta en väg som inte var tänkt från början.