När bandmedlemmarna i Holy Now träffades på Fridhems folkhögskola var det med jazz i fokus. De kom från skilda håll. Ylva Holmdahl från Leksand, Samuel von Bahr och Julia Olander från Umeå och Hampus Hampus Edierström Swahn från Göteborg.

– Vi blev skadade där. Indoktrinerade av jazz. När vi kom därifrån ville vi spela vanlig musik. Treackordslåtar, säger Ylva Holmdahl.

– Men det var inte där vi startade bandet. Det var här.

De hittade till en lågmäld indiepop med ett eget DNA som bandet har förvaltat och renodlat från skivdebuten 2016, över första albumet två år senare och nu andra albumet "Dream of me", nyss utkommet.

– Ja, det är klart att vi har förädlat det vi har, även om vi egentligen inte har försökt, säger Samuel von Bahr.

– Det tidigare låtarna tenderade att bli mer ösiga på slutet. Nu är det mer poplängd och mer finslipad form. Vi har försökt hitta det som vi är bekväma med, fortsätter Ylva Holmdahl.

"Dream of me" spelades in 2020 med låtar som funnits redan från 2018. Med pandemin kom allt att dra ut på tiden precis som det kommit att bli med spelandet. Men under hösten har bandet varit iväg både i London, Malmö, Stockholm, Tollered, förutom spelning i hemstaden Göteborg.

Ett skönt avbrott i vardagen för socialarbetaren (Julia), lokföraren (Samuel von Bahr), elevassistenten (Ylva) och gymnasieläraren (Hampus).

– Det var ett kärt återseende att stå på scen. Vi har repat mycket för det, säger Ylva Holmdahl.