Majornas Lilla Ölfestival

Välkommen på tredje upplagan av Majornas Lilla Ölfestival på Majornas Bryggeri. Denna gång har bryggarna nöjet att hälsa Subbe Bryggeri, Bearded Rabbit och Rörö Öl välkomna. Med sig har de ett antal godsaker på fat, burk och flaska och självklart står bryggarna själva bakom kranarna, redo att hälla upp, tjata öl och bjuda på en och annan god historia! Inget inträde. Bara kom och testa lokalt tillverkad hantverksöl på kanske stans mysigaste ölfestival.

Plats: Majornas Bryggeri, Karl Johansgatan 88, lördag 1 juni, kl. 14.00–19.00.

Potatisen fixar en helkväll i potatisens tecken med potatisquiz och potatisbandet Velox Valor.

Potatisen fixar en helkväll i potatisens tecken med potatisquiz och potatisbandet Velox Valor.

Pressbild

Velox Valor – releasefest och quiz

Välkomna på helkväll i potatisens tecken på Potatisen med potatisquiz och potatisbandet Velox Valor – bandet som fyller dig året runt. Quizet börjar kl 19.00 och bandet går på kl 21.00. Velox Valor föddes en dimmig kväll på just Potatisen, Mona berättade för Marras om sitt lammköttsragg men sa: "Jag är ju vegan, jag kallade honom färskpotatis istället". Och "kan vi inte göra en låt om det?". Nu kan du lyssna på resultatet!

Plats: Potatisen, Värmlandsgatan 15, torsdag 30 maj, kl.17.00.

Coldwave-duon Isla Ola landar en helg i Göteborgs med en fantastisk depp-svängig debut i bagaget.

Coldwave-duon Isla Ola landar en helg i Göteborgs med en fantastisk depp-svängig debut i bagaget.

Pressbild

Inåt Bakåt – 100% depp

Våren är över och deppen är total. Från de mörkaste hörnen av Europa kommer Isla Ola – kalla gitarrer blandat med dov sång och catchiga rytmer, insvept i ett hav av dimma – ren mardröms-coldwave från skogen. Det blir också en sjuhelsikes släppfest. Förutom release tillika premiärspelning för det senaste tillskottet i Inåt Bakåt-familjen, Slokwill, som debuterar med den drömska darkwave/gaze-skivan All things must end, så kommer också modulärskruvarnas mästare och solo-bodyns fanbärare Majestoluxe och firar släppet av sin kommande EP Stolid State. Obligatorisk närvaro.

Plats: Oceanen, Stigbergstorget 8, fredag 7 juni, kl. 20.00–01.00.

Öppna ateljéer. Fira Nationaldagen med Konstrundan i Långedrag.

Öppna ateljéer. Fira Nationaldagen med Konstrundan i Långedrag.

Charlotte Olsson

Konstrundan i Långedrag

Fira Nationaldagen i Långedrag med stadsdelen alldeles egna Konstrunda – KIL. Startpunkten är Mötesplats Trädgård, vid spårvagnshållplats Långedrag. Här kan du se samlade verk av deltagande konstnärer för att sedan besöka dem i deras ateljéer. Detta folkkära evenemang som varje år lockar fler och fler besökare som vill ta del av kreativiteten som bubblar i området. Inte mindre än 22 konstnärer står redo att ta emot er denna lediga lyckliga dag. Och mångfalden är stor – unga, gamla, män, kvinnor, keramik, olja, akvarell, skräpskulpturer, design, tuft, tyg, akryl, stickat, foto, kol, sömnad, skulptur, siden, trä, metall, mixed media med mera.

Plats: Långedrag, torsdag 6 juni, samtliga ateljéer har öppet mellan kl 11.00–17.00.

Sing Along med John Travolta & Co i Hairspray på Bio Roy.

Sing Along med John Travolta & Co i Hairspray på Bio Roy.

Pressbild

Sing Along: Hairspray

Tracy Turnblad, en stor flicka med stort hår och ett ännu större hjärta, bara har en passion i livet - att dansa. Hon drömmer om att få medverka i The Corny Collins Show, Baltimores häftigaste dansparty som visas på TV. Den sprudlande musikalen Hairspray från 2007 bygger på John Waters originalfilm från 1988 och hitmusikalen från Broadway som sedan följde. Nu ansluter den för första gången till Bio Roys sing along-serie, så ta på dig dansskorna och sväng förbi och ta ton tillsammans med bland andra John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Bynes och Queen Latifah.

Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyen 45, tisdag 28 maj, kl. 18.00–20.00.