Nu är våren här och loppissäsongen drar igång på riktigt. För många är det en av årets höjdpunkter att ge sig ut på jakt efter fynd runtom i Roslagen.

Maria Wiberg har varit med sedan starten av Täby loppis som i år funnits i 15 års tid. Nu har de dragit igång igen på "Täby vishan"

Maria Wiberg har varit med sedan starten av Täby loppis som i år funnits i 15 års tid. Nu har de dragit igång igen på "Täby vishan"

Stockholms marknader

Enligt Maria Wiberg från Stockholmsmarknader som arrangerar bakluckeloppisarna i Täby, Roslagsstoppet och Åkersberga ser hon redan att intresset är jättestort.

– Första helgen på Täbybakluckeloppis var det sjukt mycket folk och vi märker det på alla loppisar vi arrangerar. Något har hänt och loppisvärlden är påväg att explodera på den korta tiden vi har haft öppet.

–Jag har blivit glatt överraskad och slagen med häpnad över alla människor som kom, säger hon.

Helt fullbokat

Det är 15 året i rad som Täbyloppisen anordnas och på säljarfronten har det varit helt fullbokat, vilket nästan aldrig hänt tidigare berättar Maria Wiberg.

Hon tror att det dels kan handla om att pandemin släppt på riktigt och att många nu vill hitta på mer saker.

– Det beror även på andra faktorer tror jag. Pandemin har även gjort att man uppskattar saker i sitt närområde mer och man hittar på mer saker på hemmaplan tror jag, sen även att fler letar efter billiga saker kan vara en faktor, säger hon.

Förändrats sedan start

Täbyloppisen har 15 år på nacken och enligt Maria Wiberg har den förändrats mycket under åren som gått.

– Det har gått från att vara för specialintresserade, till att det är något som alla går på. Många är ute efter upplevelsen, på köpcentrumet vet du vad du får men här får du så mycket mer, säger hon.

Högt tryck på loppisarna spås i sommar.

Högt tryck på loppisarna spås i sommar.

Stockholmsmarknader

Alla är unika

Hon berättar att varje loppis har sin egen unika stämning. Täbyloppisen och Roslagsstoppet ligger så nära varandra, men ändå är de helt olika när det gäller utbud säger hon.

– Man märker att det på Roslagsstoppet säljs större grejer och det är fler som kommer från gårdar, till skillnad från Täby där det är mycket barngrejer och kläder, säger hon.

Hon tror att det kommer vara fortsatt högt tryck hela sommaren på loppisarna. För de letar efter något speciellt kan det vara klokt att vara i tid säger hon. Men inte alltid nödvändigt.

– Ett annat knep är komma väldigt sen då kan man få grejerna billigare, det beror på vad man letar efter, säger hon.