Två veckor i september fick Huddinges elever från förskoleklass till årskurs sex utmaningen att gå eller cykla till skolan eller bli lämnad en bit från skolan och avstå från de korta bilresorna.

Barnen var med i en spännande poängjakt och tävlade om fina priser. Nu har vinnarna utsetts. Förutom diplom får de presentkort på roliga aktiviteter och en festlig låda.

Vinnarna i gruppen förskoleklass till årskurs 3 är klass 2A på Visättraskolan. I gruppen årskurs 4-6 är klass fick SG 2 på Kästaskolan och klass 4A på Visätttraskolan dela på priset.

Snättringeskolan bäst kämpande skola

Snättringeskolan får priset "bäst kämpande skola", för sitt höga deltagande och stora engagemang. Skolan vinner uteleksaker som gör att man vill röra på sig.

Alla deltagande klasser får ett diplom och en reflex som skickas innan jul.

– Jag är mycket imponerad av alla elever som deltagit i årets tävling. De har verkligen varit superduktiga! Min förhoppning är att de har upptäckt hur roligt det är att röra på sig och fortsätter att gå eller cykla till skolan trots att tävlingen är avslutad, säger Nicholas Nikander, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor (L), i ett pressmeddelande.