Amiralitetsgatan

Lekplatsen ligger i liten park mellan Amiralitetsgatan, Tellgrensgatan och Mariebergsgatan. På sommaren finns där en vattenlek som drivs av förskolan på gatan.

Närmaste hållplats: Chapmans torg.

Angeredsparken

Angeredsparken är Göteborgs tredje utflyktslekplats med cirkustema. Vattenleken här innebär sälskulpturer som sprutar vatten och fantasifulla duschar.  Klorerat vatten, rengörs dagligen. I parken finns även grillplatser, bouleplan, sittplatser, utegym och andra aktiviteter.

Närmaste hållplats: Angered centrum.

Flamingokvintetten.

Flamingokvintetten.

Dino Soldin

Björcksgatan

Lekplatsen ligger intill Björcksgatan i Kålltorp. Här kan du svalka dig i duscharna som är utformade som flamingos. Vattnet är av färskvattenkvalitet och inte klorerat. I anslutning finns gräsytor med möjlighet till picknick och spontanlek.

Närmaste hållplats: Qvidingsgatan, Solrosgatan.

Hammarparken

Lekplatsen och parken ligger mellan bostadshusen vid Hammarkulletorget. Här finns utegym, scen med sittplatser, grillar, bänkbord, konstgräsplan, basketplan, pingisbord och kalahabord. Vattenlek med pump och vattenränna.

Närmaste hållplats: Hammarkullen.

Hisingsparken bondgården

Här kan du åka linbana, klättra och åka rutschkana i höbalen, leka i ladan och i traktorn och gunga på fårskulpturerna. Är du våghalsig kan du klättra i hinderbanan. Intill bäcken finns en pump och vattenränna. Sittplatser uppe på kullen och grillplats nere vid tjärnen.

Närmaste hållplats: Hinnebäcksgatan.

Hjällbo parklek

Vattenlek med pump och vattenränna. Här finns även grillplats, bänkbord, basketplan och utegym. 

Närmaste hållplats: Hjällboplatsen.

Jubileumsparkens utflyktslekplats

Utflyktslekplatsen i Jubileumsparken erbjuder ett tjugotal fantasifulla och färgglada lekkreationer. Här finns även sand- och vattenlek och skulpturer som samlar och leder regnvatten. Plus att hamnbadet är i närheten.

Närmaste hållplats: Frihamnen.

Månadsparken

Lekplats med tema vatten som ligger i en park med en grusplan för fotboll. Bredvid lekplatsen finns en vattenlek med bland annat en vattensprutande drake, vattenslussar och fantasifulla duschar. Här finns även boulebana, grillplats, lekbara fågelholkar, konstgräsplan och fruktträd.

Närmaste hållplats: Runstavsgatan.

Plats för plask. Odinsplatsens fontänlek är belyst och fungerar som en vattenlek med sprutande vatten.

Plats för plask. Odinsplatsens fontänlek är belyst och fungerar som en vattenlek med sprutande vatten.

Magnus Johansson

Odinsplatsens fontänlek

Fontänen är belyst och fungerar som en vattenlek med sprutande vatten. Runt om fontänen finns bänkar, gräsmattor och grusytor för boulespel. Vattnet är klorerat och av bassängvattenkvalitet, rengörs dagligen.

Närmaste hållplats: Ullevi Norra.

CARINA ANDREASSON

Plaskis

Plaskdammen, även kallad ”Plaskis” heter egentligen Älvsborgsdammen och är fylld med vatten. Den är att betrakta som en badanläggning, har varit i drift sedan den anlades 1930-1933 och är ett populärt utflyktsmål i stadsdelen. Vattnet är klorerat och av bassängvattenkvalitet. Rengörs varje dag.

Närmaste hållplats: Älvsborgsplan

Plikta i Slottsskogen

Plikta är en utflyktslekplats alla möjliga skojiga aktiviteter som långa rutschkanor, klätterställningar och vattenlek. Här finns även Kingspelplan, boulebana, schackbord, utegym, pingisbord, basketplan, fotbollsplan, grillar och fikaplatser.

Närmaste hållplats: Linnéplatsen, Botaniska Trädgården eller Majvallen

Renströmsparken/regnlekplatsen

Speciellt utformade lekredskap gör lekplatsen extra rolig när det regnar. Här finns vattenpussar att hoppa i, lekredskapet ”spön i backen” att klättra på, geggamoja-bord och tak formade som löv som fungerar som skydd mot regn såväl som sol och som leder regnvatten ner i sanden genom trattar och rännor.

Här finns också mer traditionella lekredskap som rutschkana, gungor, sandlåda och trampolin så att det ska vara roligt att leka här i alla väder.

Närmaste hållplats: Berzeliigatan.

Rundradioparken

Lekplatsen med vattenlek ligger vackert omgiven av berg och grönska. Här finns bänkbord och grill för fika och umgänge. Söder om lekplatsen finns ett även naturområde.

Närmaste hållplats: Musikvägen.