På söndagskvällen fick Pavlina ett samtal från sin granne som tyckte sig se något som liknade ett dött djur utanför fönstret.

– Hon klarar inte av att se döda djur så hon ville att jag skulle gå ut och se efter vad det var, berättar hon.

Det skulle visa sig vara en död katt som grannen sett genom fönstret men skicket som Pavlina hittade katten i chockade henne rejält.

– Den saknade huvud, någon hade skurit av det. Det var fruktansvärt att se, jag mår fortfarande dåligt av det, säger hon.

Läs också: Halshuggen hare sprider oro i Frölunda

För ett antal år sedan rapporterade media om en 16-årig pojke som dödat flera katter i Högsbo. År 2013 dömdes han till sluten rättspsykiatrisk vård för att ha dödat åtta katter i området. Att det nu fem år sedan dyker upp en till död katt oroar Pavlina.

– Jag har haft katter förut så jag känner verkligen med alla kattägare här i området. Nu har jag en hund och efter det här skulle jag aldrig lämna honom utanför affären eller liknande.

Enligt polisen kan det ta tid att reda ut ett brott som det här, dels för att det inte är speciellt prioriterat.

– Den här typen av brott är inte de viktigaste vi jobbar med men om man på goda grunder kan säga att det rör sig om någon form av djurplågeri så ska man anmäla. För skulle det ske igen så är det bra om vi vet att det hänt tidigare, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman.