År 2020 skulle Håkan Hellström ha firat 20 år som artist med fyra Ullevispelningar. Pandemin ställde till det. Istället blev det i somras som konserterna blev av. I augusti gjorde han två helger på raken med fyra spelningar som alla sålde ut. Bäst gick det vid den sista, 27 augusti, något GöteborgDirekt rapporterade om. Totalt kom de 280180 personer och den sista lockade 71977.

Det var ett tag sedan Håkan Hellström var på turné. Senast var "Rullande åska"-turnén 2017, då han med band reste runt i Sverige.

Nu är det dags igen. Sommaren 2023 åker Håkan Hellström landet runt – samt en spelning i Norge – från Piteå till Helsingborg med totalt tolv spelningar.

I dagsläget är Göteborg utan konsert. Närmast blir Lysekil (30 juni) eller Halmstad (22 juli).

Största spelningen blir på Stockholm Stadion (5 augusti) och Øyafestivalen i Oslo 11 augusti. Just den norska festivalen är ett slags tvillingfestival till Way out West – flera av artisterna som kommer dit kommer också till Slottsskogen.

Så man kan förmoda att det bli Håkan Hellström även till Way out West som 2023 hålls 10 till 12 augusti. Det är emellertid inget som gått att bekräfta från arrangörerna.

Senast Håkan Hellström gästade Way out West var 2010, då han tioårsjubilerade som soloartist

På sin Instagramsida hälsar Håkan Hellström:

"Ser så mycket fram mot att komma till er i sommar. Kommer med kappsäcken full av soul, gnistrande ackord och blänkande dansskor. Bara en vinter och en vår kvar!"