Brudarebacken i Delsjöområdet.

Brudarebacken i Delsjöområdet.

skidklubben.se/brudarebacken

Brudarebacken

För den som efterlyser en lite lagom backe att ta sig ned för med skidor eller bräda – utan att behöva lämna kommungränsen – finner Brudarebacken i Delsjöområdet. Backen har en nedfart och två släpliftar som tar dig upp till backens höjd. Nedfarten är 270 m lång och har en fallhöjd 42 m – kanske en lagom backe att lära barnen sina första svängar?

För att ta sig hit kan man med bil vara på plats inom en kvart och parkera invid anläggningen. Om man vill ta sig till backen kollektivt går det att ta sig till hållplatsen Töpelsgatan, och sedan ta sig den sista biten till fots fram till anläggningen. För att hålla koll på när backen har öppet uppdateras deras facebooksida med snöläget i backen.

Öppettider: Håll koll på facebook för gällande öppettider.

Skipass priser: Ungdom 8–17år: 100kr, knatte tom 7 år: 50 kr, vuxen 18 år+: 150 kr

Skiduthyrning: Komplett utrustning för slalom, telemark, snowboard, snowblades med mera finns.

Utrustat med snökanoner och lampor.

Utrustat med snökanoner och lampor.

Privat

Alebacken

Om man tänka sig att ta sig en lite bit utanför Göteborg finner man Alebacken belägen i Alafors. Hit tar du dig med bil på omkring 30 minuter från centrala Göteborg. Om du funderar på att ta dig dit med kollektivtrafik kommer du med pendeltåg till Nödinge station där det väntar ett byte till buss som sedan tar dig till hållplatsen Himlaskolan blott 300m söder från anläggningen.

Här finns tre skidbackar utrustade med två släpliftar och en barnlift. Fallhöjden är 80 m och längsta nedfarten är 450 meter lång. Backarna sträcker sig från grön till röd beteckning.

För att hålla koll på när snön ligger vit i backarna har Alebacken både en facebooksida och instagram som hålls uppdaterad, även hemsidan uppdateras kontinuerligt.

Öppettider: Öppettiderna är måndag–fredag kl 18.00–21.00, Lördag och söndag kl 10.00–16.00.

Skipasspriser: Knatte 3 timmar 100 kr, Ungdom 3 timmar 200 kr, Vuxen 3 timmar 300 kr.

Skiduthyrning: Sker i samarbete med Alpinhyra som finns på plats direkt i Alebacken och öppnar 30 minuter innan liftarna startas för dagen. Det går även att boka utrustning i förväg via hemsidan.

Bollekollen har både lågfartsområde med barnlift och backar för de större.

Bollekollen har både lågfartsområde med barnlift och backar för de större.

Privat

Bollekollen

För den som vill ta en tur till Bollebygd för att spänna på sig pjäxorna finns Bollekollen. Den längsta nedfarten är 900 meter och har en fallhöjd på 100m. Anläggning består av en nedfart som tjänas av en ankarlift samt ett lågfartsområde med en rullbandslift för barn.

Med bil tar resan hit drygt en halvtimme, åker man med kollektivtrafik kan man ta sig så långt som till Bollebygd station på ca 45min, sedan återstår en promenad på 2km. Beroende på väder kan gångvägen vara lite sämre, experterna på Bollekollens anläggning tipsar därför om att man istället kan åka till Kungsbackavägen, då återstår 10 min promenad på välpreparerad väg fram till anläggningen.

För att hålla koll på när det finns snö i backarna kan man hålla koll på anläggningens sociala medier eller hemsidan.

Öppettider: Lördag och söndag kl 10.00–15.00, kvällsåkning kommer eventuellt tillkomma.

Skipasspriser: Vuxen (18+) 340 kr, Ungdom (8–17 år) 230 kr, Knatte (0–7år) 140 kr.

Finns skiduthyrning: Utrustning finns att hyra i skidshopen.

Full rulle i backarna.

Full rulle i backarna.

Pressbild

Ski Bike Hike Ulricehamn

Om man har tillfälle att ta sig den dryga timmen från Göteborg till Ulricehamn finns det möjlighet att fara ned för de 8 nedfarter som finns där. Med sju liftar och såväl gröna, blå och ett par röda backar erbjuder anläggningen i Ulricehamn ett stort utbud för hela familjen.

Med bil tar resan alltså drygt en timme, medan man med buss kan nå så långt som Ulricehamnsmotet. Därefter väntar en promenad på plogad gångbana som mäter 1,7km. Västtrafik erbjuder också konceptet "buss on demand" där man kan boka en resa för den sista biten fram till anläggningen.

På hemsidan finns det uppdateringar om backarnas status.

Öppettider: Tisdag–söndag kl 09.00–16.00, onsdagar och fredagar är det även kvällsöppet fram till kl 20.00.

Skipass priser: Skipass kan man köpa både på plats och på nätet.Om man bokar på nätet blir det billigare. På plats gäller priserna: Endag: Barn 1–6 år: 195kronor, Ungdom: 7–14: 470 kronor. Vuxen (15+): 550 kronor, Senior 65+: 370 kronor. Här kan du också hyra för eftermiddagen, kvällen, eller några timmar.

Skiduthyrning: Finns att boka på hemsidan.