I vinter gästar Djurgården Bandy Bäverdalens IP för att hålla i skridskoundervisning tillsammans med Rågsveds IF. Det är helt kostnadsfritt och alla barn och unga är välkomna.

– Vår skridskoskola är jättepopulär på Östermalm. Själv bor jag i Hagsätra och mina döttrar spelar fotboll i Rågsveds IF. De har ingen skridskoverksamhet men är jätteglada över det här initiativet, säger Niklas Berglöf, spelare i Djurgården Bandy.

Vill visa upp bandy

Hittills är fem tillfällen planerade, i december, januari och februari. Spelare från Djurgårdens seniorverksamhet kommer att leda passen.

– Ikano är på plats och hjälper till med skridskoutlåning och fastighetsägarna i Rågsved stöttar med personal som hjälper till att knyta skridskor och servera fika, säger Niklas Berglöf.

– Vår dröm är att också få till en ungdomsmatch på Bäverdalen för att visa upp för fler vad bandy är. Det är inte jättevanligt att barn här sysslar med skridskosport, säger han.

För fem år sedan hade Djurgården Bandy ett seniorlag med 17 spelare. I dag har de även fem ungdomslag, varav ett flicklag.