Han har sedan han kom från Nazaret till Göteborg på 60-talet fått kämpa mot fördomar och för sitt Palestina. Något han fortfarande får göra och som Kofias album ”Jag skrev ditt namn” är ett bevis för.

– När jag kom hit visste folk ingenting om det palestinska folket eller om Palestina.Jag blev diskriminerad, totalt förnekad, när jag svarade på frågan om min nationalitet, säger han som utan förskyllan blev terroristanklagad.

– Jag arbetade som lärare på National ekonomiska institutionen, men fick sparken för professorn vill inte finansiera en ”terrorist”.

Men kärleken till Palestina har George Totari gett i uttryck i musik, poesi och med mat. Han drev länge Kaninen vid Järntorget och startade senare Sylvis, som hans barn nu driver, med palestinsk mat på menyn.

”Jag skrev ditt namn” kom nyligen, men har varit ett projekt som har dragit ut på tiden. Hela fyra år har albumet tagit från första inspelningen till utgivningen.

– Det var på grund av coronautbrottet. Nästa alla som är med på albumet är äldre och immunförsvaret svagt, förklarar han.

I slutet av april fick plattan, producerad av Bo Stenholm och Michael Torén, äntligen sin release och med den kunde också George Totari ställa musiken på Musikens hus scen.

– Jag bor i Göteborg och Spanien. I Spanien för ensamhet, friheten att tänka och drömma. Meen jag har familj och många goda vänner i Göteborg. Vi håller kontakt via telefon och internet och jag skriver dikter varje dag.