Inspelningarna av SVT:s nya tv-serie "Painkiller" har precis startat. Som regissör finns Göteborgsbaserade och prisade Gabriela Pichler, som gör sin första tv-serie.

– Vi hade inget val. Vissa karaktärer vägrar att bli berättade om i bara långfilmsformat. De begär en hel tv-serie om sig själva. Bångstyrigt armbågar de sig in i manus och kräver sex avsnitt. Och de är övertygade om att publiken kommer att älska dem…, säger Gabriela Pichler i ett pressmeddelande.

Manuset har hon fått hjälp av Johan Lundborg, som också är tv-seriens fotograf. En position han tidigare haft med Gabriela Pichlers båda långfilmer.

"Painkiller" är berättelsen om Dijana och Andrea, en mamma och en dotter, som på sina egna vis försöker göra livet bättre för den andra, men misslyckas gång på gång.

– Ingen kan berätta om livet, kärlek och kulturkrockar så som Gabriela Pichler gör, och ingen som såg hennes enastående debutfilm "Äta sova dö" har någonsin glömt människorna den handlade om. Det är en stor ära för SVT Drama att Gabriela och hennes team nu gör debut i serieformatet hos oss”, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT i pressmeddelandet.

Gabriela Pichler långfilmsdebuterad e2012 med "Äta sova dö", som efter premiären under Venedigs filmfestival vann publikpriset. Senare vann hon fyra Guldbaggar för filmen. För andra långfilmen "Amatörer" vann hon pris för bästa nordiska film vid Göteborgs filmfestival 2019.