En bil vägrade först att stanna vid en poliskontroll i närheten av Jordbro industriområde strax efter klockan 21 i söndags kväll. En stund senare kunde bilen stoppas och fyra personer sprang därifrån.

Polisen lokaliserade snabbt personerna och ett vapen.

– De försökte lämna, men vi springer ikapp och tog dem. I samband med att vi kontrollerade personerna anträffades ett vapen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

En större insats för att söka och säkra ytterligare spår inleddes och bilen och vapnet är tagna i beslag.

Fyra anhållna

De fyra gripna har nu anhållits misstänkta för grovt vapenbrott. Enligt polisen handlar det om personer i övre tonåren och i 20-årsåldern. Man avfärdar därmed uppgifter som tidigare förekommit om pojkar så unga som 14 år.

Polisen vill inte kommentera om man misstänker att den här händelsen hör ihop med den senaste tidens våldsvåg i Stockholmsområdet. Däremot tror man inte enligt uppgift till Mitt i att det har kopplingar till dödsskjutningen vid Jordbro station den 4 januari.

– När det sker grova brott nära i tid tittar man alltid på om det kan finnas kopplingar. Men huruvida det finns kopplingar här är för tidigt att uttala sig om, säger Per Fahlström, vid Stockholmspolisen.