Han gick från skådisrookie till att bli en succé i våras när tv-serien "En mot en" kom. I den SVT-producerade serien, regisserad av Ahmed Abdullahi, spelade han Malek. En ung man som tävlar om uppehållstillstånd med sin bror Ousman (spelad av Solomon Njie).

Nu har 21-årige Alieu Jeng chansen att prisas för sin gärningar i serien. När Stockholms filmfestival hålls mellan 9 och 20 november är han en av flera som nominerats till Zalando Rising Star Award. Ett pris som går till en skådespelare som gjort utmärkande prestationer på film och som dessutom har möjlighet att bli morgondagens stjärna.

Inte illa för en debutant, som egentligen profilerar sig som dansare även om han också spelar fotboll. Till GöteborgDirekt i våras sa han i en intervju efter att "En mot en" börjat sändas.

– Jag vill testa och se hur långt jag kan gå och hur det verkligen är. Jag vill ta tag i det här på riktigt.

Även en annan göteborgare är aktuell för pris vid Stockholms filmfestival. Lisa Meyer, filmare och regissör, är nominerad till stipendiet "1 km film", ett pris på 300000 kronor. Där har hon nominerats och sökt för sin kortfilm "Statisterna" – och även för hennes tidigare film "Den längsta väntan" – bland nio andra filmare.