Mikael Andersson

Med rätt att nosa

I april träffade vi hunden Spencer, som hade fått ett nytt uppdrag: Att nosa upp droger och vapen på skolor i Sundbyberg.

– Vi gör det här för en trygg och bra skola för att alla elever som går hos oss ska känna sig trygga när de kommer till skolan, sa kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (S) om satsningen.

Mikael Andersson

Den sjungande polisen tog ton

Sundbybergaren Michael Lundh har drömt om att sjunga hela sitt liv. Men det tog den före detta piketpolisen 50 år att våga ta ton.

I våras var han aktuell med en föreställning som bestod av både sång och anekdoter. Vilka som fick uppleva den? Seniorer på bland annat träffpunkterna i Sundbyberg.

Stefan Källstigen

De dansade mot osäker framtid

Till tonerna av Save the last dance for me instruerar Olle Nilsson de färgglada dansarna i Allaktivitetshuset i Sundbyberg. Det var i maj som Mitt i besökte Sveriges största squaredansklubb. Medlemmarna var oroliga över att behöva flytta från de fina lokalerna som de nyttjat sedan 2017. Kultur- och fritidsnämnden hade antagit nya riktlinjer för stöd till föreningslivet som skulle innebära en mycket dyrare hyra.

Stefan Källstigen

”Jag vill visa att vi svenskar kan slåss”

För Rissnebon Arthur Balekelayi räckte inte framgångarna i thaiboxning. Då passade han på att även ta SM-guld i kickboxning. Men finalen var jobbig.

– Jag kom hem med sned haka och fick knäcka tillbaka den. Men det var lugnt.

Nästa år drar han till VM i Thailand.

– Man vill att de ska komma ihåg en. Inte att man kom dit och fick stryk, utan att man imponerade. Jag vill visa att vi svenskar kan slåss också.

Claudio Britos

Flyktingarnas första stopp i Sverige: Sundbyberg

Kort efter Rysslands invasion av Ukraina började kön ringla lång utanför Migrationsverket i Sundbyberg. Det var hit flest flyktingar kom för att få hjälp i Sverige.

En del ukrainare köade i dagar och ett stort antal volontärer erbjöd dem mat och varm dryck.