Upplands-bro

Många har säkert gått förbi baksidan av Bro centrum. Ni vet sidan som vetter mot simhallen och Broskolan. Nu är tanken att de svartmålade fönstren och dörrarna som finns där ska få nytt liv – genom fotografier.

Upplands-Bro kommun och Bro utveckling utlyser nu en fototävling som vänder sig till alla fotointresserade Upplands-Brobor. Vinnarna i de sju kategorierna kommer att få se sina bilder sättas upp på nämnda ytor. 

– Många människor går förbi denna baksida och tycker att det ser tråkigt ut med de igensatta fönstren. Därför har vi bestämt oss för att fylla den med liv i form av fotografier, säger Rasmus Vanagand, verksamhetsledare för Bro Utveckling.

Tanken med tävlingen som fått namnet Bro 365 är att försöka ge olika perspektiv av Bro. Däribland: småstaden, naturen och landsbygden.

– Vi vänder oss till alla som fotograferar sin omgivning. Det kan handla om att du går ut med systemkameran och fotograferar som hobby eller bara att du tar en fin bild med mobilen när du tar en promenad eller väntar på bussen­, säger Amina Ahmed Ibrahim, delprojektledare för Omdaning Bro.

De sju kategorierna är: Vårbild, sommarbild, höstbild, vinterbild, naturbild, bild på Bro centrum och även bästa bild som anknyter till Bros historia.