Einar Örn Einarsson driver den mexikanska restaurangen Zócalo på Klarabergsgatan sedan 2013, men blev hungrig på mer under pandemin, så han kokade ihop sju till.

– Det var otroligt tufft och få kunder, så jag funderade på hur man kunde göra bättre nytta av lokalerna, säger Einar Örn Einarsson, vd för Stockholm city food hall.

– Jag tycker att det saknas ganska mycket i prisklassen mellan den väldigt dyra och den väldigt billiga snabbmaten i Stockholm.

Mellan Hötorgshallen och K25

Det 400 kvadratmeter stora mathallen öppnar på fredag. Här blir det åtta restauranger och 200 sittplatser för både lunch- och middagsgäster.

Bland annat öppnar foodtrucken Mackverket en restaurang här. Krogen vår pizza kavlar ut sig från Hägersten och in till stan. Men även Bun meet buns hamburgare samt ramen och sushi kommer att serveras.

– Det kommer nog att vara ganska mycket folk vid lunch och under eftermiddagen. Men vi sätter även rätt stort fokus på kvällen, säger Einar Örn Einarsson.

Hallen har öppet till midnatt på helgerna och mellan torsdagar och lördagar spelar en dj musik. Till sommaren öppnar en uteservering på Klarabergsgatan.

– Det blir en samlingsplats för olika människor. Även turister och de som kanske inte är i stan så ofta.

Det finns ju en del food courts i närheten. Hur ska ni konkurrera med dem?

– Fast inte så många. Kanske K25 på Kungsgatan, men vi ligger ganska långt bort från dem.

Och Hötorgshallen – ska ni konkurrera med den?

– Nej det är ganska olikt. De har en massa delikatessbutiker som serverar mat. Om du ska köpa rå fisk kan du åka dit. Här kan du äta och dricka öl. Man ska kunna hänga utan att det kostar otroligt mycket.