Foto: Mostphotos

Flera stölder från båtar – vaksamhet rekommenderas

Båttjuvar härjar i Mälaren – var vaksamma, alla båtägare. Dessutom i blåljusrapporten: oidentifierad ryss anhållen, bil beslagtagen i Enköping.

  • Publicerad 11:12, 20 maj 2021

Natt ons-tors

Västerleden

Stöld. En katalysator har stulits från en Opel Astra som stod parkerad på en parkeringsplats på Västerleden under natten.

Torsdag 03.15

Torstuna

Ringa misshandel. En man misstänks ha slagit en kvinna och greps därför för ringa misshandel. Han blev också misstänkt för ringa narkotikabrott, innehav. Mannen sa sig vara rysk medborgare, men hade inga handlingar som kunde styrka hans identitet, Han fördes därför till Uppsala där han senare blev anhållen.

Onsdag 10.35

Östra Järnvägsgatan

Grov olovlig körning. En enköpingsbo i 20-årsåldern, välkänd av polisen sedan tidigare, stoppades av polis då han körde bil på Östra Järnvägsgatan på onsdagen. Mannen har fått sitt körkort återkallat tidigare, han misstänks ha kört drogpåverkad då snabbtestet var positivt och bilen hade dubbdäck. Eftersom mannen begått upprepade förseelser togs bilen i beslag.

Senaste veckan

Mälaren

Båtstölder. Båttjuvar härjar i vår del av Mälaren. De har stulit en båt på ena sidan om Ekolsundsviken och en motor på den andra sidan (50 hk Yamaha, tvåtaktare), de har också varit på Stallarholmen och i närområdet.

De tros ta upp det stulna och lägga i en depå i någon skog någonstans för att hämta senare och då med lastbil köra till öststater.

– Det finns även lokala tjuvar, men vi arbetar efter att det är gärningsmän från öststaterna, att de kommer sjövägen om natten och att det är personer som lever på att stjäla, säger Jonas Rickeborn, samordnare på polisen i Enköping.

”Det går ju lika bra med en husbil”

Nyheter Efterfrågan på husbilar blir allt större i Enköping. Ny statistik från Trafikanalys visar att antalet husbilsägare ökat lokalt med 23 procent sedan 2017.torsdag 24/6 13:01