Emmaboda-festen

Monument 031 gör en hyllning i Göteborg till den småländska Emmabodafestivalen som fick sitt genombrott på 1990-talet som indiefestival. Arrangörerna kokar ner det bästa med festivalen till 5 timmar klubb och kör i kronologisk ordning från DJ-båset. Inleder med 90-talets indieband som bob hund, The Ark, Broder Daniel, Bad Cash Quartet och Jens Lekman med flera. Sedan går man vidare till Emmaboda 2.0 när den elektroniska musiken tog över med band som Justice, Crystal Castles, Skrillex och Infected Mushroom, hippa hiphop-artister som Fricky & Yung Lean och inte att förglömma guilty pleasures som Markoolio och Dr. Bombay. Sedan rejvar vi självklart Kojan-style med tech house och en smak av Shorelinetimmen!

Plats: Monument 031, Stålverksgatan 6, fredag 24 maj, kl. 20.00–01.00.

Su Andersson & Axel Jane premiärspelar på Jernet Wine Bar.

Su Andersson & Axel Jane premiärspelar på Jernet Wine Bar.

Rachel Koumparou

Su Andersson & Axel Jane

Fantastiskt sköna göteborgsmusikerna Su Andersson och Axel Jane intar ”scenen” på nyöppnade Jernet Wine Bar. Vinbaren öppnades tidigare i år av ägaren till välbekanta Cigarren på andra sidan Järntorget, nu blir det alltså även möjligt att lyssna på musik. Det blir massa låtar de älskar att spela, mest från Su’s bibliotek men även några lånade. Singer-songwritern Su Andersson och sångaren och musikern Axel Olsson, eller Axel Jane som han kallar sig som artist, träffades under en kall dag mitt i pandemin, när Axel gjorde sin dagliga spelning i Slottsskogen i Göteborg. De flesta passerade förbi men Su hade tid att sitta ner och lyssna. Ganska så snart fick Axel även Su att pröva på gatumusicerandet och han blev en av gästartisterna på Sus senaste album Brave. Samarbetet fortsätter att växa, bygger vidare på kärleken till musik och berättande och vad man kan åstadkomma tillsammans och med sina olika musikaliska bakgrunder har de upptäckt hur väl de kompletterar varandra.

Plats: Jernet Wine Bar, Järntorget, söndag 26 maj, kl. 19.00.

Rock n’ roll-kaféet Crippas Café rullat i 9 år och detta ska ju givetvis firas.

Rock n’ roll-kaféet Crippas Café rullat i 9 år och detta ska ju givetvis firas.

Pressbild

Crippas Café 9-årskalas

Nu har eminenta rock n’ roll-kaféet Crippas Café rullat i 9 år och detta ska ju givetvis firas. Livemusik DJ:s och massa smaskigheter. Pizza, Burgare, grillade mackor och fullständiga rättigheter.

Plats: Crippas Café, Kusttorget 1, lördag 18 maj, kl. 17.00–01.00.

Kennelklubben släpper nytt material och firar på Haket.

Kennelklubben släpper nytt material och firar på Haket.

Pressbild

Kennelklubben

Det nygamla synthpopbandet Kennelklubben släpper äntligen nytt material och detta skall så klart firas. Medlemmarna Martin Brändström och Christer Lundberg tar över Haket i cirka 45 minuter och spelar upp det nya materialet och pratar lite om släppet. Skivan som släpps kommer dessutom att finnas i en exklusiv version som endast kommer finnas till salu på deras två planerade events. Dessutom lite andra roliga överraskningar. På scen, kl. 19.30.

Plat: Synthaket, Haket, Masthuggstorget, torsdag 16 maj, öppnar kl. 18.00.

Sumarljós, og svo kemur nóttin –  på ren isländska, snart på Hagabion.

Sumarljós, og svo kemur nóttin – på ren isländska, snart på Hagabion.

Pressbild

Sommarljus… Och sen kommer natten

Bankkrisens Reykjavik och folktrons småtroll ligger lika nära, eller lika långt bort i en film som med ömsinthet, humor och romantik skildrar människorna och deras storslagna lidelser. I ett litet samhälle på den isländska västkusten sker de märkligaste ting. En direktör ger upp allt och börjar drömma på latin. Kjartan och Kristin kan inte betvinga sin förbjudna kärlek trots att de lever i varsitt lyckligt äktenskap. Den unge, sköre Jonas tvingas skära ned sin far från repet denne hängt sig i…

Plats: Hagabion, Linnégatan 21, premiär fredag 24 maj, för tider och biljetter se hagabion.se