https://www.mitti.se/nyheter/sa-tycker-polisen-om-aret-som-gatt/repuin!dirGTDiwXxzBAJUXZvL3Q/

Positivt inställd

– Det är väldigt, väldigt bra. Jag upplever det som mycket säkrare här nu. Man kan nå polisen snabbare och de kan själva snabbare nå ut om det hänt något. Det fanns ju ett polishus här tidigare, för några år sedan, men det var inte alls på samma sätt. Nu ser man polisen på gatan vilket bidrar till trygghet, man ser polisbilar, och det känns som att folk är mycket mer positivt inställda till polisen rent generellt, säger Suher Abdulla.

Förenklat vardagen

– Jag älskar mitt Rinkeby! Närheten till Järvafältet, den öppna stämningen – allt! Jag har bott här i 30 år och kommer nog aldrig flytta. Och polishuset har gjort det ännu bättre, framför allt eftersom det förenklat vardagen för oss som bor här, jag var där och gjorde ett nytt pass för ett tag sedan och det var så fräscht, personalen var tillmötesgående, inga köer. Det har också blivit en mycket lugnare stämning här generellt sedan de flyttade hit, det märks att folk uppskattar polisens närvaro, säger Mariette.

Inte hunnit märka

– Jag har bara rört mig i närområdet i en månad ungefär, jag flyttade hit från Göteborg eftersom jag fått jobb här. Jag har inte reflekterat jättemycket kring polishuset faktiskt, och jag har inte sett så många poliser gå runt direkt vad jag kan påstå. Däremot ser man polisbilar som åker fram och tillbaka så klart, och det kanske bidrar till tryggheten. Jag tycker att bilden som beskrivs av Rinkeby generellt i media är fel; att det skulle vara farligt. Min upplevelse sedan jag började hänga här är att folk är trevliga, öppna, snälla, och jag har inte haft något problem alls. Det är en väldigt chill stämning helt enkelt, säger Jhon Arboleda.

Känns tryggare

– Vi kan bara säga wow, vilken skillnad. Det känns mycket tryggare, det är många fler som kommer till området och passerar när de ska göra olika besök på polishuset vilket bidrar till härligt liv och rörelse, det känns lugnare. Vi ska vara tacksamma för den svenska polisen, enligt oss bland den bästa polisen i världen. Tänk att vi får ha en poliskår som vill invånarnas bästa och inte är korrupt. Vi bor inte här i Rinkeby, men vi är här nästan dagligen för att träffa vänner. Här sitter folk alltid ute och umgås och vi älskar det, säger Beshir Mohomoud och Suleiman Bakhet.