NGv23

1. The Hellacopters 
Rock on! The Hellacopters spelning på Park Lane ligger smart inklämd mellan Metallicas två spelningar på Ullevi 16 och 18 juni och blir den perfekta bonusen för alla som befinner sig i Göteborg för att se en eller rentav båda spelningarna. Konserten blir enligt arrangören inte ditt vanliga The Hellacopters-gig, utan kommer vara en liten och stökig tillställning som samtliga inblandade sent kommer att glömma.
Plats: Park Lane, Kungsportsavenyen 38, lördag 17 juni, kl. 21.00.

Jesper Lindell. Soular snart på Hôtel Eggers veranda.

Jesper Lindell. Soular snart på Hôtel Eggers veranda.

Emilia Bergmark-Jiménez

2. Toner på verandan – Jesper Lindell
Under sommaren bjuder Hôtel Eggers, i samarbete med Kulturaktiebolaget, in ett antal artister att spela live på verandan mitt på Drottningtorget. Här skapas nya musikupplevelser i en historisk och intim miljö. 21 juni har turen kommit till Jesper Lindell. Han gör en catchy hybrid av blue eyed soul och jordnära klassisk rock, som övertygar stort och som utan tvekan ger mersmak. Toner på verandan goes soul helt enkelt.
Plats: Hôtel Eggers Veranda, Drottningtorget 2–4, onsdag 21 juni, insläpp från kl. 18.00, konsert i två akter med paus kl. 20.00–22.00.

På Pusterviks scen. Multi-media-performance-artisten Lauria Andersson.

På Pusterviks scen. Multi-media-performance-artisten Lauria Andersson.

Pressbild

3. Laurie Anderson
Laurie Anderson – kompositören, författaren, regissören, bildkonstnären och sångaren – är just nu aktuell med en uppmärksammad utställning på Moderna Museet. I anslutning till öppningen gjorde Laurie ett performance på Cirkus i Stockholm, som sålde ut långt i förväg och som hyllades av både publik och recensenter. Då hon nu återvänder till Sverige kommer hon att framföra musik som sträcker sig hela vägen från hennes ikoniska debutalbum Big Science till hennes senaste inspelningar tillsammans med bandet SexMob. 
Plats: Pustervik, fredag 16 juni, konsertlokalen öppnar kl. 19.00, på scen kl. 20.00.

The Telescopes. Mest bara indiegeniet Stephen Lawrie.

The Telescopes. Mest bara indiegeniet Stephen Lawrie.

Pressbild

4. The Telescopes
Brittiska indiebandet The Telescopes enda konstant sedan starten 1987 är Stephen Lawrie. Då bandets line-up är i ständig förändring, det kan vara allt mellan en till 20 medlemmar på en inspelning, tänjer musiken på sina egna gränser och överlappar otaliga genrer. The Telescopes har beskrivits av den brittiska musikpressen som ”more a revolution of the psyche than a revolution of the sidewalk”. Vad det egentligen innebär i praktiken får man helt enkelt lyssna sig till.
Plats: Café Hängmattan, Karl Johansgatan 16, fredag 16 juni, kl. 20.00.

Art Nation. Svensk metal ända från Göteborg.

Art Nation. Svensk metal ända från Göteborg.

Pressbild

5. Art Nation + Rexoria + Indifferent
Med nomineringar som årets liveakt, årets svenska grupp, flera miljoner streams och prestigefyllda konserter på flera av Sveriges största scener är Art Nation tillbaka med ny musik. Bandet som blivit trendsättare inom melodisk rock visar stolt att Svensk hårdrock är större än någonsin. Rexoria är ett melodiskt hårdrocksband från Småland och Indifferent är ett ungt Göteborgsbaserat band som spelar gitarrdriven klassisk hårdrock med en modern poptvist. Obs! Tänk på att Kulturlagret är en alkohol- och drogfri arena med åldersgräns 13 år.
Plats: Kulturlagret, Djurgårdsgatan 29, lördag 17 juni, dörrar kl. 18.00. Indifferent: kl. 19.00, Rexoria kl. 20.00 och Art Nation kl. 21.00-22.30.