Minns du elskåpet i cykelbanan som Mitt i skrev om här om veckan? Flera cyklister, däribland cykelbloggaren Krister Isaksson, har reagerat starkt på att Stockholms stad inte flyttade elskåpet när den nya cykelbanan anlades utmed Stortorpsvägen i Larsboda.

Stadens exploateringskontor svarade att det helt enkelt glömdes bort i projekteringen.

Trots kritiken har exploateringskontoret, i alla fall för stunden, valt att låta skåpet stå kvar. För att uppmärksamma cyklister på hindret har de ställt upp varningsskyltar och markerat en yta på asfalten runt det.

Kritikerna är inte imponerade av lösningen: ”Ni borde skämmas”, skriver Krister Isaksson i ett nytt blogginlägg.

Han menar att målningen med vägmarkeringsmassa riskerar att bli hal när det är blött eller fryser på, och dessutom är omöjlig att se när det fallit snö.

”Det kan ALDRIG bli säkert med ett elskåp i metall som står mitt i cykelbanan”, skriver pendlaren Rolf Johansson i ett mejl till exploateringskontoret.

Sista ordet inte sagt

Det är fortfarande inte uteslutet att skåpet kommer att flyttas. Det uppger Jonas Norberg, enhetschef för projektutveckling i östra söderort på exploateringskontoret.

– Vi utreder förutsättningarna för att flytta det. Men alla förutsättningar och konsekvenser för bland annat ledningsflyttar har vi inte koll på ännu. Det finns därmed fortsatt två spår; att anpassa cykelbanan så den blir säker och en god cykelmiljö med skåpet som det står idag eller att flytta skåpet, säger han.

https://www.mitti.se/nyheter/stadens-miss-har-star-elskapet-mitt-i-cykelbanan/repvia!JJcZn8MKTrQPQaWcdgf5A/