Det var onsdagen den 2 mars som polisen larmades till en adress i Bro med anledning av att en misstänkt skottlossning hade ägt rum.

Väl på plats hittades en man i 25-årsåldern med en skottskada, han fördes till sjukhus. Polisen beskrev mannens tillstånd som att han var: "allvarligt skadad men vid medvetande".

https://www.mitti.se/nyheter/tva-man-gripna-efter-skjutning-i-bro/repvcb!3qorSU5jtq6tYsA0dC23hQ/

Redan timmarna efter händelsen greps totalt sex personer för olika grad av inblandning i mordförsöket i Bro.

Under helgen häktades tre av dessa personer vid Attunda tingsrätt. Samtliga tre män nekar till anklagelserna som riktas mot dem. Samtliga tre är alla Upplands-Brobor.

https://www.mitti.se/nyheter/flera-gripanden-efter-mordforsoket-i-bro/repvcb!QTGr25im68PU9W2xyehveQ/

En 24-åring häktades skäligen misstänkt för medhjälp till försök till mord. En 22-årig man häktades skäligen misstänkt för försök till mord. Samt en 21-årig man häktas misstänkt för medhjälp till försök till mord, även i hans fall rör det sig om skälig grund för misstankarna.

Att de tre männen häktats på skälig grund innebär att de sitter häktade på den lägre misstankegraden. Så snart åklagaren har grund för att det finns sannolika skäl (högre misstankegraden) ska han meddela tingsrätten detta.

Senast nu på lördag den 12 mars måste dock en ny häktningsförhandling hållas för samtliga tre misstänkta personer där det avgörs om de ska förbli frihetsberövade eller försättas på fri fot.