Det var vid 22.20 i fredags kväll som polisen larmades om skottlossning på torget i Rågsveds centrum. På platsen hittade polisen tomhylsor, men varken någon målsägande eller misstänkt.

Genom vittnesuppgifter har man fått fram att det ska ha skjutits mot en person som sprang från platsen. Man har också hittat skotthål i en fastighet. Brottet rubriceras i som försök till mord.

– Vi undersöker det insamlade materialet och jobbar på med utredningen, säger Rebecca Landberg, polisen i region Stockholm.

"Ser ingen koppling"

I lördags vid 19.30-tiden larmades polisen om ytterligare en skottlossning, den här gången i närheten av Hagsätrahallen. Där blev en man i 25-årsåldern träffad av två skott. Han fördes med ambulans till sjukhus, men har inte livshotande skador. Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

– Målsägande har kunnat höras. Vi har ingen misstänkt just nu, men vi analyserar det material vi har. Vi samlar in filmer från övervakningskameror och går igenom vittnesuppgifter, säger Rebecca Landberg och fortsätter:

– I nuläget ser polisen ingen koppling mellan händelserna.