Det var vid 14-tiden som polisen fick larm om att en man misshandlat en kvinna och ett barn i femårsåldern svårt på en adress i Mälarhöjden.

Sedan följde en dramatisk jakt på mannen. Flera polispatruller, en helikopter, en hundpatrull och flera ambulanser kom i ilfart till området.

https://www.mitti.se/nyheter/ljusen-brinner-for-offren-for-dubbelmordet-i-malarhojden/repveA!Ys7NCDXYW7ZvNe7ot71XA/

Både kvinnan och barnet var då svårt skadade. Kvinnan avled på platsen. Pojken fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Hur de två bragts om livet vill polisen inte uppge.

Polisen genomsökte både Mälarhöjden, områdena runt omkring och adressen där brottet begåtts, för att förvissa sig om att inga fler skadade fanns och att gärningsmannen inte var kvar.

40-åring gripen

En dryg timme efter larmet greps mannen, som är i 40-årsåldern. Det var i Rotebro norr om Stockholm, rapporterar Expressen. På fredagen kom besked om att han anhållits, på sannolika skäl misstänkt för två mord.

– Jag kommer inte att ge kommentarer om hur relationerna såg ut, varken mellan kvinnan och barnet eller mellan dem och mannen. Det är i ett tidigt skede och det råder stark förundersökningssekretess, säger kammaråklagaren Ingrid Viklund som leder förundersökningen.

Enligt Dagens Nyheter, som intervjuat en av de medverkande poliserna, var det en mamma och hennes lille son som mördades. För DN berättar också polisen Reine Berglund att de under jakten fick information om att mannen tidigare varit våldsam mot polis.

– Vi fick mer information och diskuterade i bilen och fick vibbarna att den här människan kanske vi kan komma behöva skjuta. Att han hade den farligheten, säger han till DN.

Vilket motiv mannen hade till morden är inte känt.

Polisen söker vittnen

Ett par gator runt brottsplatsen spärrades av under torsdagseftermiddagen och inga t-banetåg stannade i Mälarhöjden eller Bredäng så länge jakten pågick. Sedan kom trafiken i gång igen. Polisen fortsatte efter gripandet att söka vittnen för att få mer information om dåden.

Flera fordon togs också i beslag för att undersökas.

Öppet i kyrkan

Under fredagen och helgen erbjuder Svenska kyrkan och Hägersten-Älvsjö stadsdelsförvaltning stöd i Mälarhöjdens kyrka. Den som vill prata, är orolig eller behöver stöd kan komma dit.

Uppdatering: Mannen häktades på söndagen:

https://www.mitti.se/nyheter/man-haktad-for-dubbbelmord/repveD!zziKsbxkW2tBXHcygoXtA/