När kontrollanter från Miljö- och klimatnämnden i Göteborg i maj besökte livsmedelsbutiken Willys i Sisjön hittade man stora mängder musspillning i lokalen. Städningen ansågs även ha varit bristfällig, rapporterar Göteborgs-Posten.

När kommunens representanter under följande veckor gjorde återbesök gjordes bedömningen att både rengöringen och skadedjursbekämpningen hade förbättrats avsevärt, men att det fortfarande fanns brister.

Bland annat hittades en död mus i en fälla bakom lök- och potatisavdelningen och stora mängder musspillning men även smuts fanns fortfarande i lokalen.

Skadedjur. Kontrollanterna hittade bland annat en död mus i en fälla bakom lök- och potatisavdelningen.

Skadedjur. Kontrollanterna hittade bland annat en död mus i en fälla bakom lök- och potatisavdelningen.

Mostphotos

"Funnits skadedjur"

Till följd av de sanitära bristerna dömd nu butiken i Göteborgs förvaltningsrätt att betala 200 000 kronor i vite till staten.

Willys presskontakt Johanna Eurén beklagar det inträffade.

– Det man har konstaterat är att det har funnits skadedjur och vi har tillsatt omfattande åtgärder för att komma tillrätta med det problemet. Vid uppföljningen (från Miljö- och klimatnämnden, GP:s anm) hade vi tyvärr inte löst ut problemet helt, och därför blev det tilldömt ett vitesbelopp, säger hon till GP.

Eurén menar samtidigt att vissa utrymmen där det förekommit möss har legat på fastighetsägarens ansvar.

Hon kan inte svara på om butiken tänker överklaga beslutet.