Filmen Den sista resan klockade in hela 486 biobesökare på Mälaröbion i Ekerö under påskhelgen.

– Den har en superkraft, den bara drar och drar publik, säger Andreas Carlsson som är föreståndare på Mälaröbion.

Det är svårt att förutse vilka filmer som kommer gå bra och därför var filmen först schemalagd för bara en visning, berättar han.

– Men sen såg vi att det behövdes en visning till. Och sen gick den jättebra så då satte vi in en tredje på annandag påsk. Och den visningen blev nästan fullsatt den också.

Tvåa efter Ove

Det höga besöksantalet sätter filmen i toppen, under En man som heter Ove som för åtta år sedan drog in 739 besökare på sina fem visningar på Mälaröbion.

 Påsken är inte en klassisk biohelg. "Men vädret var kanske på vår sida i år", säger Andreas Carlsson.

Påsken är inte en klassisk biohelg. "Men vädret var kanske på vår sida i år", säger Andreas Carlsson.

Lena Zetterberg Björk

Filmen om Filip Hammar som drar med sin pappa Lars på en resa till Frankrike hade premiär 1 mars och har mötts av fina recensioner.

"Fint porträtt"

Det är helt enkelt en väldigt bra film, menar Andreas Carlsson.

– Det är ett väldigt fint porträtt av en relation och ett ämne som kommer nära. Många av oss kommer vara med om det förr eller senaste, att ha en skröplig förälder som man värnar om.

Nu går Mälaröbion vidare mot en vår med flera nya filmer på reportoaren. Både Möte i Rom och One life har två visningar inbokade.

– Båda såg vi på filmfestivalen i Göteborg så då vågade vi sätta in fler än en visning direkt, för vi vet att det är riktigt bra filmer, säger Andreas Carlsson.