Inga stora sångsamlingar på skolavslutningen i Sigtuna. Foto: Mostphotos

Den blomstertid nu kommer – utan föräldrar

Sång, fest och storsamling på skolavslutningen. Det får vänta när Sigtunas grundskolor tar sommarlov.

  • Publicerad 13:12, 7 maj 2021

Det blir inga sångsamlingar eller sådant, jag kan inte se att vi skulle ha det i nuläget

En av de dagar skolbarnen längtar mest efter är skolavslutningen. En dag som bär med sig minnen för många.

Hundratals elever och minst lika många föräldrar brukar samlas på skolgården och sjunger ”Den blomstertid nu kommer” tillsammans. Men som med så mycket annat under denna pandemin ställs det in.

Inte själva skolavslutningen, för sommarlov ska eleverna få, utan den gemensamma samlingen med föräldrar.

– Det blir inga sångsamlingar eller sådant, jag kan inte se att vi skulle ha det i nuläget, säger Carmen Blom som är biträdande förvaltningschef för grundskolan i Sigtuna kommun.

Det blir en skolavslutning som ser ut på samma sätt som förra sommaren. Föräldrar får helt enkelt fira eller sjunga med sina barn efter skoltid.

Hur skolavslutningen ser på respektive skola är inte bestämt än. Den planeringen ansvarar skolledningen för. Men eleverna ska ändå få något att se fram emot.

Klass för klass ordnar sin egen avslutning, men det behöver inte betyda att det blir sämre. Bara färre personer på samma plats.

– Det blir en skolavslutning utan föräldrar och vi kommer att hålla det coronasäkert utan besök från utomstående. Eleverna kommer att ha någon form av avslutning i klasserna så det blir inte några större tillställningar, säger Carmen Blom.

Litteraturfestivalen skjuts upp igen

Nyheter Nytt datum för 2022 redan satt För andra gången på två år skjuts Litteraturfestival upp. Men bokälskare ska inte misströsta, nytt datum är redan satt.tisdag 15/6 9:40

Polisen söker vittnen efter mordet

Nyheter Fortfarande ingen gripen: "Flera personer inblandade" En tonåring blev mördad vid Märsta båtklubb i början på mars. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordet.måndag 14/6 12:24

Ny lägstasiffra i antalet smittade

Nyheter Sigtuna fortfarande en bit efter i vaccineringstakt Vaccineringstakten är fortsatt hög och smittspridningen låg i norrort, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport. "Umgås i en så liten krets som möjligt" uppmanar Anders Tegnell.fredag 11/6 10:26

De prisas för forskning om historien

Nyheter Ragnar och Bo har grävt upp Sigtunas okända historia Varje år delar Sigtuna Hembygdsförening ut ett Kulturpris vid nationaldagsfirandet. Det gick i år till Ragnar Fornö och Bo Jansson som forskar i stadens historia.torsdag 10/6 15:40