Det började med att Victoria Ter-Borch och Fredrik Forsman gick förbi huset med de stora fönstren på Stortorps loppis och fick en idé.

– Vi hade sällskap av en mäklarkompis och sa på skoj: "Kan du inte du kolla om de vill sälja så öppnar vi ett kafé här". En vecka senare hörde han av sig och sa att de ville det, berättar Victoria Ter-Boch.

De hade aldrig hållit på med något liknande tidigare. Fredrik är rörmokare och Victoria är förskollärare. Men Fredrik har erfarenhet av att driva företag och de har ett bra nätverk. De är båda uppvuxna i området, Fredrik till och med på Printz väg.

– När jag var föräldraledig kände jag att det saknades ett ställe, ett mysigt fik i Trångsund där man kan sätta sig, säger Victoria.

När affären var klar tog de snabbt kontakt med Victorias moster Myran Alenskog, som drivit bageri i Länna.

Med på tåget är också kocken Adam Hallberg, som länge handlat bullar av Myran.

Adam Hallberg, Victoria Ter-Borch, Myran Alenskog och Fredrik Forsman på Villa Printz.

Adam Hallberg, Victoria Ter-Borch, Myran Alenskog och Fredrik Forsman på Villa Printz.

Angie Gray

Vill locka folk hela dagen

Planen gick från ett kafé till en bistro med lunchservering och kvällsöppet några dagar i veckan.

– Här ska man både kunna fika, äta lunch eller middag eller ta en aw med polarna. Du ska inte behöva åka långt om du bor i Stortorp eller Trångsund. Det har saknats ett sådant här ställe, säger Fredrik Forsman.

Och de märker att det finns ett stor sug efter ett lokalt vattenhål.

– När vi hade vår första aw fick folk vända i dörren för att det var så mycket folk. Det fanns inga sittplatser, säger Victoria.

De tror att en hel del av gästerna är före detta innerstadsbor som är vana vid ett annan utbud runt knuten.

– Det känns som att många har flyttat från stan och hamnat i Trångsund. Och då saknar man att kunna gå ut med vänner för att sedan kunna promenera hem.

Adam Hallberg tillreder dagens lunchrätt i köket.

Adam Hallberg tillreder dagens lunchrätt i köket.

Angie Gray

Lokala producenter

Allt lagas och bakas på plats. Rätterna lagas à la minute och prisnivån på luncherna är relativt hög. Men ambitionen är att leverera på en hög nivå, trots att köket är minimalt.

– Det är som ett gourmetgatukök, säger Adam Hallberg och skrattar.

På kvällen serveras det bland annat charkbricka och ostron. De försöker samarbeta med lokala producenter, kaffet kommer från ett rosteri i Tyresö.

– Vi provade 30 koppar innan vi bestämde vilken sort vi skulle ha. Man var rätt skakig efteråt, säger Fredrik.

Till våren planerar man för en stor uteservering och utegrill. Bistron ska helt enkelt vara ett lokalt vardagsrum.

– Det kommer hit hela familjer och sedan drar man barnen hem i pulka. Det är väldigt mysigt, säger Victoria.

Myrans bullar är kända från bageriet i Länna och mycket populära.

Myrans bullar är kända från bageriet i Länna och mycket populära.

Angie Gray