Brett leende och beväpnade med varsin padelracket kliver Christopher Taube och Pero Popovski ut på betongplattan intill Willys i Sköndal.

Än återstår att lägga underlag och fixa nät, resa glasväggar och ordna belysning. Men snart ska det smashas vilt här – dygnet runt om man så vill.

– Banorna får de upp på två dagar. Målsättningen är att öppna helgen 14-15 maj, berättar Pero Popovski från Sköndal padel som ska driva de båda utomhusbanorna.

Han är gammal bekant med Christopher Taube på handelsplatsens ägarbolag. När han väckte förslaget om padel var denne inte sen med att nappa.

– Det här är ett bra läge, det stör ingen, säger Christopher Taube med en gest mot köpladan intill och Tyresövägens brus på andra sidan.

Nyhet i Farstaområdet

Padelvågen har som bekant rullat snabbt över Stockholm och Sverige de senaste åren, men banorna i Sköndal blir de första i Farsta stadsdelsområde.

– Jag driver Bromma padel i Åkeshov men har letat läge söder om stan så jag ställde frågan till Christopher. Det finns inte så många banor i den här delen av stan, säger Pero Popovski.

Tanken är att banorna ska vara bokningsbara dygnet runt med bokningsappen Matchi. Cirka 440 kronor får man räkna med för en bra kvällstid, enligt Pero Popovski.

Hur länge tror du att padelvågen håller i sig?

– Det har pratats en del om padeldöden på sistone men kollar man bokningsapparna ser man att det bokas fler tider än någonsin, säger han.

– Men en del anläggningar har tillfälliga bygglov och kommer att försvinna, lägger han till och nämner Zlatan Ibrahimovics banor vid Årstaberg och jätteanläggningen i Frihamnen som exempel.

Vad är förklaringen till att padel blivit så populärt?

– Det är ganska liten startsträcka att lära sig jämfört med till exempel tennis. Ytan är mindre och man är fler spelare.