Liljeholmsborna Erik Rahmqvist och Anna Månsson var inte beredda på snökaoset. Under morgonen har de försökt skotta fram Eriks bil från parkeringsplatsen.

– Det borde inte komma som en chock, men det gör det ändå. Jag har gått med vagnen till föris och det har varit värsta träningspasset. Erik kom inte ut från parkeringen och kunde inte åka till jobbet idag, säger Anna Månsson.

– Första snön brukar alltid vara kaos. Det är lite halvdåligt, det ligger 40 centimeter snö på parkeringen och de har inte plogat någonting. Det är knappt att folk kommer loss, säger Erik Rahmqvist.

Kaoset till trots finns det också ljusglimtar, menar Anna.

– Det är ändå härligt att det blir så ljust och man får lite julfeeling. Man kan åka pulka och göra massa roliga aktiviteter med barnen. Så man vänjer sig till slut, man måste bara vara försiktig i trafiken, säger hon.

Eymen Kutay Isik, Carlos Donado, Yesenia Londono och Yurie Yoshimura upplever snö i Sverige för första gången. Något de inte alls var redo för, menar de.

– Min mamma sa åt mig att köpa bra handskar men jag lyssnade inte. Nu ska jag nog ta tag i det, säger Eymen Kutay Isik med ett skratt.

– Snön är vacker att titta på men inte lika kul att vara i, menar Carlos Donado.

Eymen invänder:

– I Sverige säger man att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder!

Yesenia Londono var heller inte helt förberedd med klädseln.

– Det är vackert och det blir ljusare. Men jag förberedde mig inte med riktiga skor eller handskar, säger hon.

24-åriga Gabriella Amen låter sin vän filma henne när hon dansar framför granen utanför Liljeholmens T-bana. Det är också hennes första snöupplevelse och hon njuter för fullt.

– Jag var beredd på snö i december, men inte nu. Det är spännande! Det är första gången jag ser snö och det känns jättekul. Min jacka håller mig varm och jag känner att jag vill dansa!

Mona Asplund, 79, bor centralt i Liljeholmen och har inte lidit av snön ännu.

– Jag är pensionär och kan ta mig dit jag behöver till fots. Jag skulle ha åkt till landet på lördag men bestämde mig för att inte åka då jag såg att det skulle bli oväder. Det brukar bli så här varje år, men i år var det lite mer än vanligt. Men det lägger sig väl, hoppas jag. Jag måste ut med bilen till verkstaden på torsdag så jag hoppas att det är bättre då!