Att Danilo Al-Saed så småningom skulle lämna Sandvikens FF var de flesta överens om. Den tekniske kantspringaren har gjort stora avtryck i division 1-klubben och bjöds bland annat in till Kalmar FF för provträning efter säsongen. Nu blir det ingen flytt till Småland och en av förra årets succéklubbar i allsvenskan.

Varit lärorikt

I stället reser Danilo nu västerut. Han har skrivit på för Sandefjord Fotball, hemmahörande i den norska högstaligan, Elitserien.

– Jag vill tacka klubben för mina två fina år. Det har varit lärorikt, säger han i en kommentar på Sandvikens hemsida.

– Jag har utvecklas som fotbollsspelare och person. Jag har fått vänner för livet och en erfarenhet som jag tar med mig vidare. 

Drömmål i derby

Danilo Al-Saed inledde sin karriär i Håbo FF och flyttade senare till Enköpings SK där han tog rejäla steg. Inför säsongen 2021 värvades han till Sandvikens FF i division 1 norra där han blivit en publikfavorit, bland annat efter ett drömmål i derbyt mot Gefle.

Håbo FF. Det var i Håbo FF som karriären inleddes för Danilo.

Håbo FF. Det var i Håbo FF som karriären inleddes för Danilo.

Kent Lundqvist

Nu tar han alltså nästa stora steg i karriären, lämnar jobbet som elevassistent som han haft vid sidan om fotbollen, och blir heltidsproffs.

Valde Sandefjord

– Han är duktig en mot en - han är duktig på att bidra och på att frispela andra. Han är framåtlutad i stilen och duktig i presspelet och han kommer passa in i vårt sätt att spela, säger Sandefjords tränare Hans Erik Ødegaard i en kommentar på klubbens hemsida och fortsätter:

–Han har valt oss framför andra norska och svenska klubbar, och det gillar vi. Han har spelat på lägre nivå, men vi tror att han kommer klara övergången mycket bra.