Musikern Daniel Elb, 29, släpper en hyllningsskiva för Danderyd.

’East Avery’, som är hans artistnamn, är ursprungligen från Västervik och bor i Nykvarn. Under en kort period i början på 2000-talet bodde han här. En tid med många varma minnen, berättar han.

Och som inspirerat honom till att släppa ett album för att hylla favoritkommunen.

– Jag trivdes väldigt bra här. Det är lite mindre, inte så stort, som på andra ställen i Stockholm och väldigt fint. Speciellt nu på vintern. Man blir lugn här.

Pizza in Danderyd

På Spotify har Daniel i skrivande stund 372 lyssnare i månaden. Musiken är instrumentell (alltså ingen sång) och dance, vilket också blir genren för det nya albumet.

Förutom att jobba – eller ta en sväng till Djursholm för en promenad, eller en pizza på favoritstället La Piazza – går mycket tid till att knåpa med musiken hemma vid datorn.

– Jag har jobbat mycket nu med musiken de senaste fyra månaderna. Jag hoppas att danderydsborna ska känna att albumet är avkopplande, som jag känner när jag är här, och bra.

Daniel räknar med att det blir 18 låtar á en timme lyssningstid för att hylla Danderyd, Djursholm – och bland annat gamla ungdomsgården på Pavven.

Vid nyårsskiftet är den tänkt att bli klar.

Vad blir albumets namn?

– Det är inte bestämt ännu. Något med Danderyd!