2019 gjorde Gyllene Tider, ett av Sveriges i särklass mest populära popband genom tiderna, en sommarturné som lockade publiken. Då i avsikt att fira 40 år som band.

Nu är det dags igen.

I ett pressmeddelande säger Per Gessle:

Tuffa och tomma år

"Pandemin förändrade oss alla. Det var tuffa och tomma år. Jag kände en stark längtan att få spela ihop med med mina 70-talskompisar igen. Den brödra-relationen vi har och den kärleken vi möts av från vår publik är magisk och i tider som dessa känns beslutet att fortsätta Gyllene Tider-sagan klockrent. Så det är med stor glädje jag kan meddela att Gyllene Tiders historia inte tog slut för några år sedan som vi alla trodde då. Hux flux så är bandet tillbaka igen. Vi syns nästa sommar!”

Startar på hemmaplan

Det blir en omfattande Sverigeturné med start på hemmaplan i Brottet i Halmstad 7 juli. Sedan väntar 15 spelningar för bandet där finalen, 5 augusti, står på Ullevi.

Gyllene Tider lades ner, efter några omtumlande och succéartade år, 1985. Ungefär i höjd med att låtskrivaren och sångaren Per Gessles fokus skiftades mot utlandet och Roxette.

2004 gjorde bandet en triumfartad återkomst som lockade en storpublik landet runt. Biljettförsäljningen gick så bra i Göteborg att spelningen flyttades till Ullevi där när 60000 kom för att hylla bandet.

2013 var det dags igen och 2019.

Återigen redo

Nu står bandmedlemmarna – Per Gessle, sång och gitarr, Mats ”MP” Persson, gitarr, Anders Herrlin, bas, Göran Fritzon, klaviatur, och Micke Syd Andersson, trummor – återigen redo för en ny sommarturné.

Biljetterna till konserterna är till försäljning från och 25 oktober 09.00.