För ett par veckor sedan slog McDonalds igen. Spekulationerna har varit flitiga inför vem som skulle ta över lokalen.

Huge snappade upp engagemanget i sociala medier och gjorde en nedräkning i sina kanaler inför "släppet" om ny restaurang.

Nu står det klart att det inte blir en restaurang, utan två: Jacks burger och The Indian Brasserie.

– Vi är väldigt glada att vi fick tag på en aktör som kunde tänka sig att öppna två koncept i samma lokal. Vi har letat efter en riktigt duktig entreprenör. Huddinge centrum behöver något som funkar för både för barnfamiljer, kompisgänget och som är trevligt för vuxna på kvällen, säger säger Kristina Hafström, uthyrningschef på Huge.

De nya restaurangerna kommer både att ha lunch- och kvällsöppet. Jacks burger finns redan på flera ställen i Stockholm. Men nu öppnar man alltså även en indisk restaurang. Enligt Huge blir det fine dining och en cocktailbar.

– De har en duktig indisk kock och har velat utveckla konceptet med något indiskt, säger Kristina Hafström.

Testat ställen i smyg

Hon avslöjar att det är ett gediget researcharbete som ligger bakom rekryteringen av en ny restaurang till Huddinge centrum.

– Vi är ett gäng som i smyg har provätit, kollat inredning, lunchmenyer och priser på lite olika ställen.

Var det här de godaste burgarna?

– Haha, vi tyckte att det var gott och väldigt trevligt. All inredning är i trä, de har en snickare som platsbygger alla restauranger. Men det är helhetskonceptet vi gillar, att vi får en erfaren entreprenör och en bra mix som kan attrahera en stor målgrupp.

De nya restaurangerna kommer tillsammans med Sur & Deg, som flyttat in i en större lokal under hösten, att utgöra ett tillskott i lunchutbudet.

– Vi måste också tänka framåt. Snart kanske det nya kommunhuset är på plats med många fler som jobbar i centrum och då behövs ett bra lunchutbud, säger Kristina Hafström.

McDonalds kommer att lämna lokalen vid årsskiftet. Den nya aktören flyttar in i januari och börjar då bygga om lokalen.

– Kanske kan de öppna i mars någon gång, vi hoppas på det.

Kristina Hafström är överväldigad över det stora engagemanget från Huddingeborna.

– Det har varit väldigt stor respons, jag har aldrig varit med om det. Det är jätteroligt, säger hon.