Förra säsongen tog sig Bålsta tillbaka till division 2 och i år skulle man satsa på att etablera sig i serien, men så kommer det inte bli. Man har nämligen inte tillräckligt med spelare.

– Vi visste redan innan vi lämnade säsongen att vi skulle behöva hitta en ny A-lagstränare. Vi har lagt väldigt mycket fokus på det och lite för lite fokus på alla spelare, säger Fredrik Olofsson.

När man väl började höra av sig till spelarna visade det sig snart att många redan gjort upp andra planer. En del med andra klubbar, många som valt att lägga skridskorna på hyllan.

– Vi visste att det skulle kunna bli så med en eller ett par spelare, men inte 13, säger Fredrik Olofsson.

Barn i fokus

Bålsta HC lyckades kontraktera ett tiotal spelare.

– Det som fanns kvar då som möjlighet var att köpa in tio spelare, och det var aldrig aktuellt. Klubben finns i första hand till för våra barn och ungdomar och vi har ett ansvar, lägger han till.

Och det är just ungdomarna och barnen som kommer ligga i fokus nu.

– Vi jobbar ännu hårdare med nyrekryteringen. Men vi vill såklart starta ett seniorlag.

Tillsätter grupp

Beslutet att dra sig ur innebär dock inte bara att klubben förlorar platsen i division 2 utan också att man tvingas börja om i division 4 om man väljer att starta upp till säsongen 2023/2024.

– Vi kommer att tillsätta en grupp som ska titta på det där. Det blir ju inte lättare att rekrytera spelare nu, men vi får bygga smart och långsiktigt.

Hur känns det att det blivit så här?

– Det är jättetråkigt. Jag hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle bli så här. Vi hade fått tag i en bra tränare och hade en stark stomme nu när vi äntligen var tillbaka i division 2. Det gör det hela lite extra surt.