– Det känns jätteroligt att vara på plats och jag känner en iver att komma igång och sätta mig in i verksamheten, säger hon.

Hur hamnade du i Solna?

– Jag började min polisiära karriär 2004 i det som tidigare hette Västerorts polismästardistrikt och körde radiobil i flera år i området. Det känns lite som att komma hem igen. Det är geografiskt litet till ytan men med stor variation av stadsmiljö, parker, centrumanläggningar, evenemangsarenor, sjukhus och slott.

Vad gjorde du innan du kom hit?

– Jag var chef över Människohandelssektionen på regionala utredningsenheten i Stockholm, en sektion som startade hösten 2019.

Finns det något område du vill satsa extra på?

– En av många viktiga uppgifter polisen har är att få medborgarna att känna sig trygga. Vi har ett långsiktigt arbete som pågår i Rissne/Hallonbergen där vi med ökad närvaro vill öka medborgarnas trygghet och förhindra nyrekrytering in i kriminalitet.

– Efter den senaste tidens händelser i Hagalund kommer vi att ägna en hel del tid där framöver. Vi kommer att ha en trygghetsinsats med ökad polisiär närvaro och samverkan med fastighetsägarna i området.

Vad kan invånarna vänta sig av sina nya polischef?

– En handlingskraftig och engagerad chef, som både månar om sin personal och samtidigt vill ge medborgarna en närvarande polis.