– Det började med att jag och en annan pappa startade ett F99-lag i Rotebro IBK när våra döttrar skulle börja spela innebandy 2005. På den tiden gick det till så att man åkte hem till ordföranden och fick en påse bollar och västar, och en träningstid, säger Carl.

Men det dröjde inte länge innan han märkte att det var väldigt stort fokus på killsidan i klubben.

– Jag började jiddra och ifrågasätta att killarna fick de bästa träningstiderna till exempel. Jag var nog ganska jobbig, men för mig var det självklart att man ska ha samma förutsättningar oavsett om man är tjej eller kille.

Till slut tyckte de att det var bättre att Carl kom med i styrelsen för att jobba vidare där med ”det här du bråkar om”. Och så blev det.

"100 procent jämställt"

Situationen förbättrades så småningom men Carl jobbar på, numera som klubbchef och damlagets sportchef i den nya klubben FBC Sollentuna, som blev resultatet då de tre klubbarna Rotebro IBK, Silverdals IF och Töjnan IBK slogs ihop i fjol.

– I FBC Sollentuna har vi fler killar som spelar och fler killar som är ledare, men annars är allt 100 procent jämställt, säger han.

Utöver likvärdiga förutsättningar för killar och tjejer har Carl framför allt brunnit för att klubben ska kunna erbjuda innebandy på rätt nivå för alla och att FBC Sollentuna ska ha verksamhet för alla åldrar, från knatte till veteran.

– Och det har vi ännu större möjligheter till nu när vi är en stor klubb, säger Carl.

Näst störst i Sverige

Med sina uppemot 1 100 spelare och cirka 200 ledare är FBC Sollentuna faktiskt näst störst i Sverige, och arbetet med att på kort tid länka ihop de tre klubbarna till en har varit framgångsrikt.

– Ja under det första året nu har vi byggt organisationen, fått ihop lagen och startat utbildningar.

Man arbetar även med att ta fram en ledar- och spelarbibel där den röda tråden ska vara tydlig och underlätta för både aktiva och tränare.

Samtidigt fortsätter Carl att ha jämställdheten för ögonen, både i klubben och i sin roll i styrelsen i Stockholms Innebandyförbund.

Hur många timmar i veckan han lägger på innebandyn vågar han inte räkna på, men det blir ”en hel del”. Och nu har Carl fått ett bevis för att hans ideella arbete är uppskattat.

Rösta senast på lördag

Någon i klubben har nominerat honom till Årets Eldsjäl i kategorin Årets Ledare. Av alla nominerade har tre finalister utsetts av en jury, och Carl är en av dem.

Röstningen pågår just nu för fullt, till klockan 15.00 på lördag den 30 mars. Om Carl tar hem priset eller inte får han veta på Eldsjälsgalan som går av stapeln på Circus den 11 april.