Nu är det klart att Centerpartiet inte längre kommer att styra ihop med Majoritet för Värmdö, som bestått av C, M, L, MP och KD, och som har haft makten de senaste fyra åren.

Enligt nya valresultatet får de bara ihop 23 av 51 mandat, därför krävs ett samarbete med Sverigedemokraterna för att få majoritet. Något som C inte kan tänka sig.

– Vi har genomfört mycket bra politik tillsammans i Majoritet för Värmdö den här mandatperioden men att fortsätta styra med stöd av SD är inte aktuellt för oss, säger Kristina Lång, gruppledare och kommunalråd för Centerpartiet Värmdö.

Partiet beskriver sig själva som en ”stark självständig grön liberal kraft med feministiska värderingar.”

– Vi i Centerpartiet kommer att fortsatt driva på för långsiktiga satsningar på idrott- och fritid, skola, miljö och klimat och en livskraftig skärgård samtidigt som vi slår vakt om våra ideologiska värden, säger Kristina Lång.

Enligt mandatfördelningen skulle en S-styrd koalition kunna få majoritet ihop med V, MP och C.

Kan ni tänka er att styra ihop med S?

– Det får vi titta på, det beror helt på vilken politik de vill föra. Vi tittar på andra alternativa lösningar nu, men hur det kommer att bli är för tidigt att säga. Jag kan inte föregå några förhandlingar, säger Kristina Lång.

https://www.mitti.se/nyheter/skargardspartiet-tar-sig-in-i-varmdos-fullmaktige/repvin!E7SBEFDM8U77JkEWI9kkRA/

https://www.mitti.se/nyheter/varmdo-kan-fa-ett-maktskifte/repvil!iNrlbnlrdLQT46Gd57Sshw/