Mitt i har tidigare berättat om åtalet mot den 26-årige mannen. I samband med husrannsakan hittade polisen en skarp handgranat med ursprung i före detta Jugoslavien samt en revolver och 393 skarpa patroner. Samtidigt återfanns 558 gram cannabis.

Här hittade polisen granaten och revolvern

26-åringen åtalades för grovt vapenbrott, narkotikabrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt penningtvättsbrott.

Både handgranaten och pistolen återfanns under en presenning i mannens trädgård, det här berättar polisen själva på sin hemsida.

Domen: fängelse i 3 år och 4 månader

Den 19 oktober meddelade Attunda tingsrätt sin dom och av denna framgår att 26-åringen fälls på samtliga punkter i åtalet. Påföljden blir fängelse i 3 år och 4 månader.

https://www.mitti.se/nyheter/explosion-vid-villa-stort-polispadrag-under-natten/lmtfD!8797487/

Mannen har själv erkänt narkotikabrott och penningtvättsförseelse. Men han nekar till brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt vapenbrott och så även vad det gäller penningtvättsbrott.

Ska betala skadestånd

I fallet med penningtvättsbrottet ska mannen även betala 104 000 kronor i skadestånd till en privatperson samt till en bank.

Av polisens inlägg om domen mot mannen framgår att husrannsakan genomfördes i samband med att polisen i norra Stockholm arbetade trygghetsskapande i Bro till följd av händelsen där en handgranat kastades mot en villa i Bro.

https://www.mitti.se/nyheter/mats-barn-lag-och-sov-i-rummet-intill-nar-bomben-exploderade/lmtga!8803359/

Den utredningen pågår fortfarande och mannen som nu dömts är inte misstänkt i det ärendet.