Domen meddelades vid Attunda tingsrätt under gårdagen. Foto: Mikael Andersson

Brobo hade granat i trädgården – döms till fängelse

Nu har dom fallit i målet mot den 26-årige man som i somras greps i samband med att polisen slog till mot en lägenhet i Bro och där hittade en handgranat, revolver och narkotika.

  • Publicerad 15:29, 20 okt 2020

Mitt i har tidigare berättat om åtalet mot den 26-årige mannen. I samband med husrannsakan hittade polisen en skarp handgranat med ursprung i före detta Jugoslavien samt en revolver och 393 skarpa patroner. Samtidigt återfanns 558 gram cannabis.

Här hittade polisen granaten och revolvern

26-åringen åtalades för grovt vapenbrott, narkotikabrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt penningtvättsbrott.

Både handgranaten och pistolen återfanns under en presenning i mannens trädgård, det här berättar polisen själva på sin hemsida.

Domen: fängelse i 3 år och 4 månader

Den 19 oktober meddelade Attunda tingsrätt sin dom och av denna framgår att 26-åringen fälls på samtliga punkter i åtalet. Påföljden blir fängelse i 3 år och 4 månader.

Explosion vid villa – stort polispådrag under natten

Mannen har själv erkänt narkotikabrott och penningtvättsförseelse. Men han nekar till brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, grovt vapenbrott och så även vad det gäller penningtvättsbrott.

Ska betala skadestånd

I fallet med penningtvättsbrottet ska mannen även betala 104 000 kronor i skadestånd till en privatperson samt till en bank.

Av polisens inlägg om domen mot mannen framgår att husrannsakan genomfördes i samband med att polisen i norra Stockholm arbetade trygghetsskapande i Bro till följd av händelsen där en handgranat kastades mot en villa i Bro.

Mats barn låg och sov i rummet intill när bomben exploderade

Den utredningen pågår fortfarande och mannen som nu dömts är inte misstänkt i det ärendet.