https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/angered-staller-in-arets-bokmassa/repvdm!G25THs9CxHFdpoynaiKdyQ/

Efter ett års paus kommer Angereds bokmässa tillbaka för femte gången. Femårsjubileet kommer att firas med ett späckat program som sträcker sig ut över nordöstra Göteborg, utlovar arrangörerna.

– Vi ser fram emot att ha en bokmässa där människor får trängas bland bokbord och där vi kan vimla med alla fantastiska författare och besökare igen, säger Madde Lundin, projektledare Angereds bokmässa i ett pressmeddelande.

Redan nu är intresseanmälan öppen för alla som vill medverka på mässan som hålls 6 maj, 2023. Anmälan är öppen till och med 8 januari 2023.

Bokmässan syftar till att lyfta litteraturen och poesin i förortsområden och spegla litteraturens och samhällets mångfald.

Angereds bokmässa bygger på ett ideellt initiativ och tar litteraturen till medborgarna för att göra den tillgänglig för fler. Därför är det också gratis att medverka och att besöka bokmässan.

– Det som gör bokmässan speciell är att det är en stor litterär arena utanför stadskärnan där författare och poeter från förorten står i centrum. Det finns inget liknande i Sverige och det är sällan, för att inte säga aldrig, denna typ av arrangemang finns någon annanstans än i centrum, säger Madde Lundin.