Totalt har Folkspel sedan starten 1991 betalat ut över 17,5 miljarder i överskott till landets idrottsklubbar och organisationer som exempelvis Röda Korset, Bröstcancerförbundet och Scoutrörelsen. Med "Bingolotto" förvaltar man arvet och i det ingår programmets käraste tradition "Uppesittaren", som också blivit en tv-tradition hos tv-tittarna sedan det för första gången sändes 1995.

– Det är åttonde gången jag får äran att leda Bingolottos Uppesittarkväll. Denna magiska kväll som skänker så mycket glädje och klappar till både föreningar, bingospelare och mig själv, säger Lotta Engberg.

Påfylld klubbkassa

– "Uppesittare" är för mig som sill, potatis, gräddfil och gräslök. Det vill säga det bästa man kan uppleva, enligt mig, säger Stefan Odelberg som inte varit med fullt lika många gånger som programledarkollegan Lotta Engberg.

– Dessutom är det ju väldigt skönt att vara med och bidra till att hundratals föreningar får en möjlighet att starta 2023 med påfylld klubbkassa.

Späckat program

För programledarduon gäller fyra och en halv timmes direktsändning med start halv åtta på kvällen dan före dan.

Då väntar ett späckat program med artister som Carola och Måns Zelmerlöw, Arvingarna och Sanna Nielsen. Kocken Alexandra Zazzi stökar i köket, men bjuder också på sina bästa tips. Lägg till rimstugan där Kristina ”Keyyo” Petrushina, Olof Wretling och Jan Rippe står för skaldandet och husbandet lett av kapellmästare Mattias Bylund. Så förstås möjligheterna att vinna för tv-tittarna. Fem bingospel omfattar vinster till ett värde av totalt 217 miljoner.

Förra året uppgick överskottet till de klubbar och organisationer till 105 miljoner att fördela på de som sålt lotter till denna speciella kväll.