"Onödigt svårt" är coach Mats Burnert dom efter vinprovnings-VM i franska Champagne.

En tävling som slutade att det svenska laget hamnade näst sist efter att alla poäng räknats ihop.

– De började med att hälla upp ett engelskt vin. Bara det är jättesvårt, för engelska viner är ovanliga. Sen kom det ett omöjligt spanskt vin från Rueda. Den finns inte att få tag på i Sverige och är inte något som vi övat på, säger han.

Inför vinprovnings-VM skrev GöteborgDirekt om lagets minutiösa förberedelser inför tävlingen den 8 oktober.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/har-ar-goteborgslaget-som-tavlar-i-vm-i-vinprovning/repvhq!DeBNZ9epxfv5fXbYs9sj6A/

För att kvalificera sig till VM måste man mäta sig bland de bästa smaklökarna i Sverige. För första gången blev det ett renodlat Göteborgslag som ställde upp i år.

– De är verkligen några av de duktigaste vinprovarna som jag jobbat med. Vi hade otur med vilka viner tävlingsledarna hade valt och sedan tror jag att nervositeten tog över. De blev tagna av stundens allvar, säger Mats Burnert.

Vad händer nu?

– De är extremt besvikna på resultatet, men också revanschlystna. Samtliga har börjat träna inför nästa års nationella och internationella tävlingar. De vill inte kasta bort all den träning de lagt ner.

Inte tomhänta

Göteborgslaget går dock inte tomhänta hem från sin resa ner till sydligare grader. Genom att köra bil ner till tävlingen öppnades möjligheten att köpa på sig lite vinflaskor från producenter i Frankrike.

– Ja, vi hade räknat ut exakt hur många flaskor vi kunde få plats med i bilen och hur mycket vin vi skulle kunna få ta med oss över gränsen. Det blev ungefär 250 flaskor, säger Mats Burnert.