Biblioteken i Stockholms stad stängdes den 20 december tillfälligt för att minska smittspridningen. Tre bibliotek har varit undantagna, men den 26 januari 2021 öppnas samtliga av stadens bibliotek igen, med begränsningar enligt pandemilagen och enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Biblioteken har en samhällsviktig funktion och därför är det glädjande att vi kan öppna dem igen, säger Jonas Naddebo (C) kultur- och stadsmiljöborgarråd i ett pressmeddelande.

Även framöver kommer biblioteken att fortsätta med åtgärder och anpassningar av lokalerna, till exempel blir det ett begränsat antal besökare.

Programverksamhet fortsatt på is

All fysisk programverksamhet på biblioteken är fortsatt inställd, meddelar staden, som också vädjar till allmänheten att endast göra korta och nödvändiga besök på biblioteken och att använda det utbud av digitala bibliotekstjänster som finns

Beslutet om öppning gäller på alla bibliotek i Stockholms stad tills vidare – under förutsättning att det inte kommer nya riktlinjer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.