1. Parkteaterns festivalturné så klart! Fyra helt olika föreställningar (Gustav Vasa the Musical, Parktalk, Musikal, svett och tårar, samt Rule under fyra kvällar som sjuder av humor och kraft och garanterat sätter igång sommarkänslan.

2. AVIG. Extra lyx för alla barn i augusti då AVIG åker på turné till stadens park­lekar. En föreställning som vibrerar av dans och rörelse. Dessutom med specialskriven musik, ett golv som rör sig och fantasieggande kostymer.

3. Till fots genom solsystemen. Luta dig tillbaka i Galärparken i juli och njut av skådespelerskan Stina Ekblad då hon reciterar Edith Södergrans dikter till tonerna av cellisten Mime Brinkmann.

4. En poesikonsert för staden. Poeten Sara Nazari (bilden) bjuder med sig flera vänner bland andra Boko Yout och Mona Masrour när hon intar Stadshusparken med poesi och musik för hela staden.

5. Hjälp mig inte. I en specialversion för Parkteatern framför William Spetz och Sven Björklund föreställningen Hjälp mig inte. En mörk vårdcentralskomedi som får nytt liv i Vitabergsparken efter hyllad turné i landet.